Roolijoodik rammis põgenedes politseiautosid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Kasesalu-Hipodroomi-Talurare tänava ringristmik Tartus, kus politsei eest põgenenud mees tegi avarii. Masina teekond lõppes paarsada meetrit kaugemal Männimetsa teel.
Pildil Kasesalu-Hipodroomi-Talurare tänava ringristmik Tartus, kus politsei eest põgenenud mees tegi avarii. Masina teekond lõppes paarsada meetrit kaugemal Männimetsa teel. Foto: Risto Mets

Tartumaal täna pärastlõunal alanud arvatava joobes juhi jälitamine lõppes avariiga Ihaste linnajaos. Tagaajamise käigus said kannatada ka politseiautod. Inimesed jäid õnneks terveks.

Politsei sai täna kella 15.12 ajal väljakutse, milles teatati, et poeg oli isa peksnud ning kutsus talle seejärel kiirabi. Pärast seda oli aga joobes mees autoga sõitma läinud.

Luunja piirkonnakonstaablid märkasid sõidukit, läksid seda peatama, kuid Opel Astra juht ei reageerinud peatumismärguandele.

Konstaablitele saadeti appi Tartu patrulltalituse ja liiklusteenistuse autod. Samal ajal kihutas Opel suurel kiirusel Luunjast Kabina suunas. Vana-Ihastes väikestel tänavatel, kus kehtib kiiruspiirang 30 km/h kihutas mees üle samaliigiliste ristmike kiirusega 120 -160 km/h.

Tagaajamise käigus said mõlkida kaks Opelit peatada üritanud politseisõidukit. Tagaajamine kestis ligemale 20 minutit.

Sõiduk tabati Vana-Ihastes Männimetsa teel ühe hoovi väravate tagant. Masin oli avariiline. Kapotialune suitses, õli voolas maha ja esirehv oli ribadeks sõidetud. Rooli taga istus 1989. aastal sündinud Toomas, kes lukustas auto uksed.

Ilmselt sai auto suuremaid kahjustusi mõnisada meetrit varem Kasesalu-Hipodroomi-Talutare tänava ringristmikul, kus juht Talutare tänava poolt tulles enne ringteed pidama ei saanud, vaid sõitis sellest otse üle ning paiskus teisel pool üle äärekivi korraks põõsasse. Sealt tagurdas ta aga uuesti teele ning sõitis mööda Kasesalu tänavat Lohkva suunas, kuni pööras ära Männimetsa teele.

Isiku kinnipidamisel selgus, et juhil puudus juhtimisõigus. Lisaks oli tema joobeaste selline, et alustada tuli kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles