Lugeja kiri: mure Riia mäe pärnade pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaated Riia mäe pärnadele neljanda korruse aknast.
Vaated Riia mäe pärnadele neljanda korruse aknast. Foto: Erakogu

On meeldiv, et meie linnas haljastuse eest hoolitsetakse. Karlovas pügatakse iga paari aasta tagant puid, et nad väga suureks ei kasvaks ja säilitaks  ilusa väljanägemise (Tolstoi, Õnne, Kuu tänaval ja ka mitmel pool mujal).

Mind aga kurvastavad kolm-neli suurt pärna, mis kasvavad vahetult Riia mäe bussipeatuse juures.

Nendealune maapind on asfalditud ja ilmselt sellepärast on neil väga suur hulk ülemisi oksi ära kuivanud.

Kui altpoolt vaadata, siis ehk ei paistagi nii silma, kuid minu neljanda korruse aknast vaadates kurvastab see mind igal hommikul.

Puud tervikuna on veel elujõulised ja kõrged, kuid väga paljud suured oksad on surnud või suremas.

Olen sellest ka linna haljastusosakonda varem informeerinud, kuid kahjuks asjata. Igal aastal kuivab järjest rohkem suuri oksi ära. Tormiga võivad need alla kukkudes inimesi vigastada.

Kas oleks linnavalitsusel nii palju raha, et palgata paar meest saega, tõstuk ja auto paariks tunniks neile puudele ravi tegema (surnud okste kõrvaldamiseks)? Ehk siis ei sure nad lõplikult välja ja on sama ilusad nagu nende kaaslased, mis kasvavad nendega ühes reas mõni meeter raudtee poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles