Alustab maailma keelte ja kultuuride kolledž

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli filosoofiateaduskonna juurde loodav maailma keelte ja kultuuride kolledž pakub paindlikke õppekavasid, mis võimaldavad senisest enam kombineerida eri keelte ja kultuuride õpet. Ka kõigi teiste teaduskondade üliõpilastel on kolledžis võimalik õppida 25 keelt, testida oma keeleoskust ning arendada suulist ja kirjalikku väljendusoskust.

Maailma keelte ja kultuuride kolledž luuakse Tartu ülikooli filosoofiateaduskonnas keelekeskuse ning germaani, romaani ja slaavi filoloogia instituudi alusel. Kolledž alustab tegevust 1. jaanuaril 2015.

Filosoofiateaduskonna dekaani professor Margit Sutropi sõnul rõhutab kolledži nimetus ennekõike keelte ja kultuuride praktilise tundmise tähtsust nii ülikoolis kui ka ühiskonnas laiemalt. Võõrkeeleõppe koondumine ühte struktuuriüksusse muudab keeleõppe ja mitmed muud teenused kogu ülikoolile kättesaadavamaks.

Ülikooli senat kinnitas kolledži loomise 20. juuni istungil. Kolledži loomist toetab Tartu ülikooli arengufond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles