Seto Folk läheb üle piiri

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto Folk. Folkloorirühm Ugrada Pihkvast.
Seto Folk. Folkloorirühm Ugrada Pihkvast. Foto: Anneli Toomel

Täna hommikul annab Tartus lodjakoja juures otsad Jõmmu, et võtta kurss Värska poole. Reisijaid ootab ees festival Seto Folk, mis on esimest korda paisunud kahepäevaseks.

«Värska piiriäärne asukoht ei tähenda, et tegemist on raskesti ligipääsetava ääremaaga. Vastupidi, siia kohale jõudmiseks on palju erinevaid ja põnevaid teid,» ütles festivali peakorraldaja Maris Andreller. «Soovime, et juba teekond Värskasse pakuks tõelise elamuse ja oleks osa folgist.»

Jõmmu retk võtab aega kaks päeva, sest vahepeal on kavas tutvuda Emajõe Suursoo looduskeskusega, ööbida Piirissaarel ja külastada Räpina uut sadamat. Värskasse saab ka kiiremini, näiteks folgirong sõidab pealinnast Venemaa piirini kolme tunniga.

Neljas festival

Neljas Seto Folk toimub 27. ja 28. juunil – esimest korda kahepäevasena – ning toob Värskasse kokku folk- ja autorimuusika tipptegijad ja eheda setu pärandkultuuri.

Festivalikontorist tulnud teadete kohaselt on festivali teemaks «Üle piiri». Piire ületavad esinejad Venemaalt, Lätist, Setomaalt ja muu Eesti põnevamatest paikadest.

Nii näiteks toob 27. juuni kuulajate ette ansambli Kõrsikud ja Peterburist pärit Otava Yo, 28. juunil kaigub Zetode vägi taas üle koduküla, aga samal õhtul annab oma osa ka Läti torupilli- ja trummiansambel Auli.

Setofolgiliste ette astuvad teiste hulgas veel näiteks Mari Kalkun, Silver Sepp, Triinu Taul Bänd ja Klapp.

Matkaprogramm

Kahepäevast muusikapidu täiendab matkaprogramm, mis viib külastajad Eesti parimatesse seenemetsadesse ja lodjaga Pihkva järvele, laadaplatsil pakutakse ehedat setu sööki ja käsitööd.

Festival Värskas

• Seto Folk leiab aset Värskas 27. ja 28. juunil.

• Festivalil astub üles esinejaid Venemaalt, Lätist, Soomest, Setomaalt ja mujalt Eestist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles