Tütarlaps, keda vutt külmaks ei jäta

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maili Nestor hoidis tänavu pöialt Hispaaniale, kuid tunnistab, et jälgib MMi siiski pigem ilusa mängu pärast.
Maili Nestor hoidis tänavu pöialt Hispaaniale, kuid tunnistab, et jälgib MMi siiski pigem ilusa mängu pärast. Foto: Maksim Mitrofanov

Jalgpall pole mitte ainult meeste spordiala. Paljudes jalgpalliklubides treenivad ka naiskonnad, kus saavad mängida harrastajadki.

Jalgpalliharrastaja on ka Eesti maaülikooli maaehituse 5. kursuse tudeng Maili Nestor, kellel tekkis vutihuvi põhikoolis. Vahepeal tuli neiul harrastusse paus, kuid 2012. aastal liitus ta  jalgpalliklubiga Fauna, kus män­gib keskväljal.

«Enne klubiga liitumist mängis seal minu sõbranna ja kuna Faunas on palju harrastajaid, võetakse sinna vastu kõik, kes huvi tunnevad,» rääkis Nestor Faunasse sattumisest. Ta lisas, et klubisse on tulnud palju neid, kes on varem jalgpalli ainult telekast jälginud ning seejärel soovinud ka ise mängida.   

Sõbrad toetavad

Kuigi Nestor on jalgpalliga tegelenud ligi kümme aastat, on tal tuttavaid, kes jätkuvalt imestavad tema harrastuse üle ja ütlevad, et vutt pole naiste jaoks.  

«Minu sõbrad on minu suure jalgpallihuviga juba õnneks ära harjunud,» ütles ta. Sõbrad küsivad temalt väga palju, kuidas võistlustel läheb, ja peale selle arutatakse mänge koos.

«Naiskonnaga arutame iga kord enne trenni mitmesuguste mängude huvitavamad olukorrad läbi ning treener küsib kõikide arvamust,» rääkis Nestor. Näiteks analüüsiti trennis väga põhjalikult Hispaania MMi-mänge ning seda, mida oleks pidanud meeskond oma strateegias muutma, et siiski konkurentsis püsida.

Neiu sõnul oskab ta küll väga palju jalgpallureid nimetada, kuid tihti ta ei seosta neid kindla riigiga. «Räägin küll sõpradega väga palju vutist, nemad teavad võibolla rohkem jalgpallurite nimesid, aga kõiges muus ma kindlasti alla ei jää,» märkis ta.

MM jalgpalluri silme läbi

Nestor proovib enda sõnul võimalikult palju maailmameistrivõistlusi jälgida. Peale selle vaatab ta Eesti jalgpalli liigade ja koondise mänge ning igal aastal ka Euroopa meistrite liiga kohtumisi.

Telerist vaatab ta jalgpalli pigem jalgpalluri pilgu läbi. «Vaatan, kuidas mängijad oma positsioonidel käituvad, ja kuna mängin ise keskväljal, siis jälgin ka sealseid mängijaid natukene rohkem,» lisas ta.

Nestor hoidis enda sõnul tänavusel MMil pöialt Hispaania meeskonnale, kes küll alagrupist edasi ei pääsenud. «MMi vaatamist ma selle pärast pooleli küll ei jäta, sest pean olulisemaks ilusat mängu, mitte keskendumist ühele riigile,» nentis ta.

«Sellist päeva, kui ma jalgpalliga ei tegele, ei ole,» lausus Nestor. Vabal ajal proovib ta küll jalgpalliteemat vältida.

«Mulle endale meeldib väga eufooria, mis praegu jalgpalli ümber käib, aga mõistan, et neile, kes huvi ei tunne, on see tüütuks muutunud,» sõnas Nestor. Tema unistus on tulevikus minna oma lemmikklubi FC Barcelona mänge vaatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles