Tartu valla kommunaali juht sai kuriteokahtlustuse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Prokuratuuri teatel kahtlustatakse Tartu Valla Kommunaal OÜ juhatuse liiget kuriteos. Täpsemalt käsitleb esitatud kahtlustus seda, et omavalitsusele kuuluva ettevõtte juht tegi mitme aasta vältel suures ulatuses tehinguid tema endaga seotud ettevõtetega.

Eile, 17. juunil otsis keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo kriminaalmenetluse raames läbi Tartu Valla Kommunaal OÜ tööruumid. Politsei kahtlustab äriühingu juhatuse liiget korruptsioonivastases seaduses kehtestatud teadlikus toimingupiirangu rikkumises.

Tartu Postimehe andmetel on kahtlustus esitatud ettevõtte juhile Aigar Lepale. Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina kinnitas, et kahtlustatav on üle kuulatud, kuid tema vahi alla võtmist ei pidanud prokuratuur vajalikuks.

Kriminaalmenetlus on alustatud karistusseadustiku paragrahvi 300 prim 1 lg 1 tunnustel, mis käsitleb korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu teadvat rikkumist. Kohtus süüdi mõistes näeb seadustik selle eest ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

Kriminaalasja eeluurimist viib läbi keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles