Kõrvekülas avati skulptuur Miina Härmale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Kõrvekülas Miina Härma 150. sünniaastapäevale pühendatud skulptuur «Koor», mille kavandi autorid on Tartu kõrgema kunstikooli (TKK) skulptuuriosakonna tudengid.

Ühtlasi andis TKK tekstiiliosakonna juhataja professor Aet Ollisaar Tartu vallale kätte tekstiiliosakonna tudengite valmistatud Miina Härma seinatekstiili.

Tänavu jaanuaris valis Tartu valla ja TKK esindajatest koosnev komisjon kavandikonkursile esitatud tööde seast välja skulptuuri «Koor», mille autorid on skulptuuriosakonna tudengid Silver Rannak ja Jakob Meier. Skulptuuri aitas ideest teostuseni ellu viia TKK meedia- ja reklaamikunsti osakonna juhataja Jaanus Eensalu. 

Samuti anti Kõrveküla põhikoolile üle TKK tekstiiliosakonna tudengite Kätlin Lõbu, Evelin Kägo ja Kaisa Krusenberg poolt ühiselt disainitud ja digitaalsel žakaarteljel kootud seinatekstiil «Miina».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles