Pildid ja video: kliinikumi meditsiinilinnakus peeti sarikapidu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maarjamõisa meditsiinilinnaku sarikapeol mängis reibas puhkpillimuusika, kõlasid ilusad kõned, pakuti sooja lõunat, rosinakringlit ja maasikatorti ning mitmsesugust jooki.

Pidu märkis seda, et Tartu Ülikooli Kliinikumi meditsiinilinnaku uute korpuste ehitusjärg on jõudnud sinnamaale, et majad on oma maksimaalse kõrguse saavutanud ning kuusepärg, mis sel puhul oli sel nädalal katusele seatud, tuli nüüd alla lasta.

Ehitajatele laususid peol tunnustavaid sõnu Tartu Ülikooli Kliinikumi juht Urmas Siigur, tervise ja tööminister Urmas Kruuse ning Tartu linnapea Urmas Klaas.

Kliinikumi projektijuhi Toomas Kivastiku sõnul on ehitustegevus sujunud hästi ning töödega ollakse graafikus. Raskeim etapp on olnud vundamendi ehitamine ning sealsamas kõrval paikneva vana maja toestamine.

«Väga keerulised tööd seiavad veel ees, kui algavad ventilatsioonisüsteemi, nõrkvoolusüsteemide, hoone automaatika ja teiste tehnosüsteemide väljaehitamine,» selgitas Kivastik. 

Tartu Ülikooli Kliinikumi Maarjamõisa meditsiinilinnakus on praegu rajamisel kolm uut ravihoonet. Väga oluline on moodsa onkoloogiakeskuse rajamine, mille keerukaim osa on kiiritusraviosakond. Samuti luuakse kaasaegne taristu sisekliinikule, silmakliinikule ja kardiokirurgia osakonnale. Hea asukoha saavad mitmed meditsiinilised teenistused – labor, haiglaapteek, patoloogiateenistus.

Kõiki neid kliinikuid ja keskusi on praegu veel keeruline ära tunda. Kui mööda ehitustandrit läbi üheksa korruse ringkäik teha, siis tulevaste osakondade asukohti märgivad esialgu vaid üksteisele äravahetamiseni sarnased betooonist seintega saalid, mille akende ja uste vahelt tuhiseb sisse ja välja tuul. Uute hoonete brutopind on ligikaudu 39 000 ruutmeetrit, ja need peavad  valmima 2015. aasta sügiseks. 

Ettevõtmise kogumaksumus on umbes 76,8 miljonit eurot, Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi toetus on umbes 32,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles