Waldorfi kool soovib osta maaülikooli endist peahoonet

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Tartu Vaba Waldorfkooli Selts andis mai keskpaiku maaülikoolile teada, et neil on kindel soov osta ära kõrgkooli endine peahoone Kreutz­waldi tänaval. Selts on nõus hoone eest maksma 960 000 eurot.

Summa on sama, mida maaülikool ise küsis alghinnana sügisel peetud ja läbikukkunud enampakkumisel.

Maaülikooli nõukogu andis müüginõusoleku 29. mail, leping tuleks sõlmida kuu aja jooksul.

Maaülikooli haldusdirektor Kalju Koha muigas, et tema on pisut ebausklik ja et seni, kui pole notari juures allkirju antud, võib kõik veel muutuda. «Aga eeldatavasti siin loomulikult midagi juhtuda ei tohiks, nii et lähiajal paneme notariaja täpselt paika ja teeme selle tehingu ära,» ütles Koha.

Lepingusse saab ka kirja, et suures majas, mida kool praegust õpilaste arvu – umbes 200 last – arvestades kindlasti ära ei täida, võib maaülikool oma praegust tegevust jätkata kuni 2015. aasta lõpuni.

Praegu tegutsevad majas ülikooli rahandus-, kinnisvara- ja IKT-osakond. Õppe- ja teadustöö on sealt ammu välja kolinud, jäänud on vaid mikromeierei. Neile osakondadele ja meiereile on uus koht juba planeeritud Kreutzwaldi 56 hoones, seal aga alles projekteeritakse ja millal täpselt ruumid kasutuskõlblikuks saavad, ei ole veel teada.

Majas Kreutzwaldi 64 on ka rentnikud, kuid vaba ruumi on nii palju, et Koha hinnangul võiks Tartu Waldorfi gümnaasium kohe sügisel sisse kolida. Mis seltsil täpsemalt plaanis on, peaks selguma varsti peetaval koosolekul.

Kool tahab areneda

Tartu Vaba Waldorfkooli Seltsi juhatuse liige Kaie Kon­sap ütles eile, et praegu ei soovi kool oma edasistest plaanidest veel rääkida.

Märtsis, kui maaülikooli hoone ostmine võimalusena kerkis, rääkis Konsap, et kool on ruumipuuduses vaevelnud juba aastaid. Praegu jagatakse maja Ploomikese lasteaiaga ning seal on ära kasutatud iga võimalik ruutmeeter.

Kooli kodulehele on juhatus pannud üleskutse annetuste kogumiseks maaülikooli peahoone ostuks.

«Seal näeme võimalusi arenguks: et koolis oleksid inspiratsioonirikkad kunsti-, käsitöö- ja muusikaklassid, loodusainete- ja arvutiklass, raamatukogu, puhke- ja tegevusnurgad vahetundide rahulikuks veetmiseks, suur saal kogu kooli pidudeks, võimalus aiandusega tegelemiseks, sportimisvõimalused, avarus nii majas sees kui õuealal,» on üleskutses kirjas.

Ruume tahab lasteaed

Tartu haridusosakonna juhataja Riho Raave ütles, et kõigepealt tuleb vaadata, mis sellest müügitehingust saab. «Praegu on ju maaülikoolilt ainult nõusolek müüa, koolil on loomulikult vaja raha ja lepinguid,» rääkis Raave.

Kui kool peakski oma praegused ruumid vabastama, siis on linnal sellest ainult hea meel, sest ruumikitsikus vaevab ka Ploomikese lasteaeda. Vanasti oli lasteaias rühmi 12, tulevast sügisest ainult neli.

Kuna nõudmised on muutunud, ei saa Raave sõnul tosinat rühma samasse majja enam kindlasti panna, aga reaalne oleks kuus kuni kaheksa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles