Rattureid häirivad äärekivid ja augud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas.
Jalgratas. Foto: SCANPIX

Mai lõpus kutsus linnavalitsus üles jalgrattaga liikujaid sõitma kas Annelinnast, Veerikult või Tähtverest kindlat teed pidi Raekoja platsile ning panema kirja teel silma hakanud puudused.


Täidetud küsimustikke analüüsides selgus, et pedaalijate suurimateks probleemideks on kõrged äärekivid, auklik teekate ja liiga vähe ruumi kergliiklusteedel. Neid mainis suur osa rattureid igal marsruudil, rääkis projekti koordineerinud Toomas Põld.

Etteantud tee sõitis läbi ja ankeedi täitis mitukümmend inimest. «Iga marsruudi peal oli üle kümne ratturi ja kui peaaegu kõik nimetavad samu kohti, annab see adekvaatse hinnangu,» sõnas Põld.

Küsimustikus paluti välja tuua ka probleemsemaid kohti. Nendena pandi kõige enam kirja Tuglase-Kreutzwaldi ristmikku ning Jakobi mäge, samuti halvas seisukorras kergliiklusteed Anne kanali ääres ja Näituse tänaval.
Varem ei ole ratturite probleeme Põllu teada sellisel viisil Tartus välja uuritud. Edasi on tema sõnul plaanis samad marsruudid ka spetsialisti pilguga üle vaadata, kuid täpseid plaane, kus ja mida muutma hakatakse, veel ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles