Triatleedid jõuavad Järvselja metsa

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese Järvselja triatloni korraldaja MTÜ Rõka Külaselts juhatuse liige Kairi Kell katsus eile Selgjärve pruunikat rabavett, kus ujutakse triatloni avaala.
Esimese Järvselja triatloni korraldaja MTÜ Rõka Külaselts juhatuse liige Kairi Kell katsus eile Selgjärve pruunikat rabavett, kus ujutakse triatloni avaala. Foto: Margus Ansu

Tänavune tihe triatlonihooaeg sai lisaks veel ühe võistluse. Järvselja laante vahel on laupäeval esimene rahvatriatlon, kus tuleb rabajärves ujuda, metsas rattaga sõita ning ümber Peramaa puhkekeskuse juures asuva kuppeltorni joosta.

«Eks ta selline proovitriatlon ole. Piirkond on eriline, aga linnast natuke kaugel,» rääkis Järvselja esimese triatloni sünnile kaasa aitava mittetulundusühingu Rõka Külaselts juhatuse liige Kairi Kell. Kui aga triatlonirahvas võtab ürituse omaks, tuleb mõõduvõtte kindlasti ka järgmistel aastatel.

Kõigile jõukohane

Triatlon on mõeldud paljuski kohalikele, et nad saaksid seda ala proovida, aga teretulnud on teisedki, rääkis Kairi Kell. Samal ajal korraldab Eesti metsaüliõpilaste selts Järvseljal suvemänge ning triatlon on tänavu üks mängude osa. Et triatloniga tutvumine ei kujuneks liiga raskeks, on distantsid rahvatriatlonile omaselt üsna mõõduka pikkusega.

Võistlus algab kell 15 tudengite ühiselamute juures Selgjärve ääres 200-meetrise ujumisdistantsiga. Randa järve ääres ei ole ja vette tuleb hüpata purdelt. Vesi on nagu pruunikas rabajärves ikka: pealmine kiht on väga soe, sügavamal jälle võrdlemisi jahe.

Järve ääres asub vahetusala, kus saab kiivri pähe panna ja ratta selga istuda. Rattaga peab sõitma kaheksa kilomeetrit mööda kruusateid ja metsaradu. Kell soovitab sõiduks maastikurehve, sest mõni metsavaheline koht on üsna pehme.

Rattadistants lõpeb Peramaa puhkekeskuses Rõka külas, kus ees ootab umbes 1,2 kilomeetrit jooksu. Pärast seda on pidulik autasustamine ning kõik soovijad saavad sauna minna. Õhtu jätkub suvealguspeoga.

Osalustasu võistlusel ei ole ning seetõttu tuleb väikeses kohas seada osalejate arvule piire. «Oleme rahul, kui tuleb 50 inimest. Maksimaalselt saame vastu võtta 75,» selgitas Kell. Eilseks oli end kirja pannud 20 osavõtjat.

Triatloni aitab külaseltsil organiseerida MTÜ ABC Arendus ehk seltskond Meie Liigume, kes korraldab veel sel kuul rahvatriatlone ka Jõgevamaal Kuremaal ja Tartumaal Lähtel.

Väga tihe hooaeg

Eesti triatlon tähistab tänavu 30. sünnipäeva ning elab praegu häid aegu, leidis kogenud triatlonikorraldaja, MTÜ Trismile juhatuse liige Margus Püvi. Tänavuse hooaja võistluskalendrisse kuulub enam kui 70 triatloni. Lisaks nendele veel sõpruskondade triatlonid, mida välja ei kuulutatagi, rääkis Püvi.

Klubi Trismile korraldab Eesti karikavõistlusi ning tänavune esimene etapp peeti möödunud nädalavahetusel Paides. Teine etapp, Valga-Valka triatlon on juba sel nädalavahetusel ning juunikuusse mahub veel kolmaski Eesti karikavõistluste etapp, Melliste triatlon. Kõigil neil võistlustel saavad startida ka noored ja harrastajad.

Hooaja suursündmus on 12.–13. juulil Tartu triatlon, mis on taas Euroopa karikavõistluste etapp. Ühtlasi jagatakse Emajõelinnas Balti ja Eesti karikaetapi punkte.

Augusti alguses toimub suurem triatlonivõistlus taas ka Pühajärvel.

Valik triatlone Lõuna-Eestis

• I Järvselja rahvatriatlon

14. juunil kell 15

• Trismile Valga-Valka triatlon 14.–15. juunil

• Meie Liigume II Kuremaa triatlon 21. juunil kell 12

• Meie Liigume V Lähte kross-triatlon 27. juunil kell 18

• Trismile Melliste triatlon

29. juunil kell 10

• Meie Liigume II Kurepalu triatlon 11. juulil kell 17

• Trismile Tartu triatlon

12.–13. juulil

• Trismile triatlon 1.–3. augustil Pühajärvel

Allikas: Meie Liigume, Trismile

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles