Noored toimetavad moekunsti

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moe- ja elustiiliajakir Vool.
Moe- ja elustiiliajakir Vool. Foto: Repro

Vististi ei ole Eestis seni ilmunud ühtki moe- ja elustiiliajakirja, mille toimetuses on ametis uuriv toimetaja. Nüüd on, väga värskelt. Ajakirja Vool esitlus oli reedel Tartu kunstikoolis.

«Vool on ajakiri, mis keskendub võimalikult palju sellele, mis Eesti moemaastikul parasjagu toimub, jagab nippe, kuidas ise midagi kodus nikerdada, hoiab kursis, mis kõrvu kõige paremini paitab, ja palju muud,» kirjutab peatoimetaja Maris Tammer sissejuhatuses.

Peatoimetaja kõrval on üles loetud 15 ametit, nagu näiteks tegevtoimetaja, loovjuht, moetoimetajad (kolm), stilistid ja dekoraatorid (ka neid mõlemat on kolm) ning kujundajad (kaksteist).

Nende ja paljude teiste ajakirja nimel tööd rüganud kunstikooli õpilaste hulgas on nimetatud uuriv toimetaja Sofia Volkova, kuid tema tegevusest on esimeses numbris nähtaval ainult illustratsioonid Kelli Lätti kogutud moeajaloo faktide leheküljel. Illustratsioonid on head.

Vahest saab uurimuslugusid lugeda ja vaadata järgmistest numbritest. Edaspidisel tegemisel võiks toimetus kaaluda ka oma ajakirja nime vääriliselt olla elektrilisem ja särtsuvam. Rohkem selliseid lehekülgi nagu «Afäär aksessuaaridega», kus askeldavad pulmakleiti kandva glamuuritari ümber vurrudega neiud!

Voolule on andnud intervjuu noordisainer Tauri Västrik, moeblogija ja Eesti kunstiakadeemia moedisaini tudeng Kerti Pahk, modell Eliisa Rääts, erootikakalendri autor Semele Kari ning ansambli Galvanic Elephants solist Taavi-Peeter Liiv. Kõik nad ütlevad mõndagi huvitavat.

Usutlustega seoses tasuks aga mõnda asja toimetusel veel kord kaaluda. Näiteks küsimärkide küsimus. Kas ikka on otstarbekas ajakirjanumbri kõikide intervjuude kõikide küsimuste lõpust küsimärk minema toimetada ja asendada justkui sügavamõttelisema kirjavahemärgi, kolme punktiga ...

Esimene ajakirjanumber on valminud kuuldavasti pisikeses tiraažis. Ärgu kurvastagu need moekunstihuvilised, kes sellest ilma jäävad, sest Vool on ka võrgus: issuu.com/tartukunstikool/docs/vool_web.

Ajakiri

Vool

juuni 2014, moe- ja elustiiliajakiri, üllitanud Tartu kunstikool, 36 lk

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles