Rongisõitjate arv järjest kasvab

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijate arv Elroni ronides.
Reisijate arv Elroni ronides. Illustratsioon: Allikas: Elron

Aasta esimese viie kuuga on Elroni uute rongidega Tartu ja Tallinna vahel sõitnud üle veerand miljoni reisija, sõitjate hulk on suurenenud pea iga kuuga.

Kõige rohkem sõite ehk 59 900 tehti rongidega ülikoolilinna ja pealinna vahel märtsis, selgub Elroni andmetest. «Kõige rohkem rahvast sõidab Tartu ja Tallinna vahel rongidega õhtupoolikul ja õhtul,» ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Norbert Kaareste. Aasta algusest mai lõpuni oli kõige rahvarohkem Tallinnast kell 17.29 Tartusse väljunud rong.

Norbert Kaareste hinnangul kasvab rongisõitjate hulk veelgi. «Sel aastal oli sõiduplaan väga muutlik, see mõjutas kindlasti ka sõitjate arvu,» selgitas ta. «Juunist hakkas Elronil kehtima uus sõiduplaan ning nüüd lubame stabiilsust.»

Eelmise nädala lõpus teatas Elron, et mais kasvas rongiga sõitnute hulk eelmise aasta lehekuuga võrreldes 44 protsenti, rongidega tehti mais üle Eesti enam kui 505 000 sõitu.

«Reisijate arv kasvab sel aastal erilise kiirusega – nagu eelnevatel kuudel, püstitasime ka mais reisijate arvu poolest viimaste aastate rekordilise tulemuse, vedades üle poole miljoni sõitja,» ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip.

Viimati oli maikuine rongireisijate arv tänavusega võrreldav kümme aastat tagasi, aastal 2004.

Andrus Ossipi sõnul tahab ettevõte reede- ja pühapäeva- õhtuti väga rahvarohkeid Tartu ja Viljandi liinil sõitvaid ronge pikendada. Elron plaanib sellel aastal vedada 5,5 miljonit reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles