Politsei tabas Jõgeva tanklavargustes kahtlustatava mehe

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Jõgeva kriminaalpolitseinikud pidasid kinni mehe, keda kahtlustatakse sel kevadel Jõgevamaal toime pandud tanklavargustes.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja teatel said sündmused alguse 25. aprilli öösel, kui tumedates riietes end maski, kinnaste ja kapuutsiga varjav mees tungis sisse Põltsamaa vallas tanklahoonesse ja varastas kassasahtli.

Sissetungi ja lõhkumisega tekitas kurjategija 1116 euro suuruse varalise kahju, kassasahtlist õnnestus tal saada 74 eurot. Kahe nädala möödudes, 9. mai öösel tungis sarnase kirjeldusega mees Põltsamaa linnas tanklaruumi, kust varastas kaks pudelit viina.

Kui lõhkumisega tekitatud kahju küündis 212 euroni, siis kahe varastatud viinapudeli hinnaks oli pisut üle 17 euro. Juba 12. mai öösel tegutses kirjeldusele vastav mees taas Põltsamaa linnas, kus tungis sisse tanklaruumi ja varastas veel kaks pudelit viina.

«Nende kolme sündmuskoha uurimisel fikseeriti kiiresti, et maikuus kuriteopaikadelt leitud jalatsijäljed sarnanesid aprillis kuriteopaigalt leitule,» kirjeldas Jõgeva kriminaaltalituse juht Tauno Pärli.

«Lisaks analüüsisid kriminaalpolitseinikud videokaamera salvestust ja viisid läbi ülekuulamisi, mille tulemusena tekkis uurijatel kahtlus, et kõik kolm kuritegu võivad olla toime pandud ühe Põltsamaa linnas elava ja varasemalt kahel korral kriminaalkorras karistatud 21-aastase noormehe poolt,» lisas ta.

Kriminaalmenetluse raames kogutud tõendid võimaldasid politseil 21-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni pidada. Sellele järgnes kahtlustatava kodu läbiotsimine, mille käigus leiti ka nende kuritegude toimepanemisele viitavaid esemeid. Leitud asitõendeid nähes tunnistas noormees ka ise oma süüd ja näitas ühtlasi ette tiigi, kuhu viskas varastatud kassasahtli. Põltsamaa päästjate abiga toodi kassasahtel kui kuriteotõend veest välja.

Jõgeva kriminaaltalituse juht Tauno Pärli viitas, et tanklavarga tegutsemisele aitas punkti panna hea koostöö prokuratuuri ja päästjatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles