Emajões uppus mees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõgi Tartu kesklinnas.
Emajõgi Tartu kesklinnas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eile õhtul kella 20 ajal leiti Tartust Rebase tänava lähedalt Emajõest uppunud mees.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja teatel leiti jõest neljapäeval vette hüppamise järel kadunuks jäänud mees. Nimelt sai häirekeskus 5. juunil kell 16.20 teate, et Tartu linnas Sadamateatri juures on üks seltskonnaga aega veetnud inimestest vette hüpanud ja kuna teda enam näha ei ole, siis nähtavasti vee alla vajunud.

Kaaslased näitasid sündmuspaigale sõitnud päästjatele kohta, kus mees võis kaduma minna, kuid päästjad kedagi ei leidnud. Politsei kaasas otsingutele tuukri ning seiras paadiga kaldaäärseid alasid. Paraku ei andnud otsingud tulemusi ja meest leida ei õnnestunud. . Politseil on alust arvata, et jõkke hüpanud mees oli alkoholi tarvitanud, kuid lõpliku vastuse selles osas annab ekspertiis, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja.

Eile õhtul teatas paadiga Emajõel olnud meesterahvas häirekeskusele, et Tartus Rebase tänava juures on jões uppunud inimene. Päästjad tõid hukkunu kaldale ning selgus, et tegemist on 5. juunil Sadamateatri juurest vette hüpanud mehega.

Päästeameti käimasolev veeohutuskampaania tuletab meelde inimeste kohustust takistada ebaadekvaatses olekus sõpru vette minemast. Enamusel uppumisjuhtumitest on läbiv märksõna jätkuvalt alkohol. Vaatamata sellele, et ollakse teadlikud vette mineku ohtlikkusest joobeseisundis, kaob sageli alkoholi mõjul ohutunne. Uppumissurma vältimine algab juba kaldalt – kõigil on võimalus säilitada selge mõistus ja korrale kutsuda ka oma sõpru.

Sellel aastal on uppunud 23 inimest, eelmise aasta samal ajal oli uppunuid 15.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles