Poe vastast paistab trööstitu põlengupaik

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahekorruselise elumaja jäänused Jõgevamaal Kasepää vallas Kükital. Maja põles ööl vastu 8. juunit ning selles hukkusid seal maganud mees ja laps.
Kahekorruselise elumaja jäänused Jõgevamaal Kasepää vallas Kükital. Maja põles ööl vastu 8. juunit ning selles hukkusid seal maganud mees ja laps. Foto: Risto Mets

Jõgevamaal Kasepää vallas Kükita külas käib pühapäeval kohaliku kapluse ees aktiivne elu. Paljud käivad poes, teised sõidavad niisama mööda, kuid siiski peatuvad ning heidavad pilgud poe vastas üle tee ja heinamaa mustavale majavarele. Kohta, kus öösel hukkusid tulekahjus meesterahvas ja poisslaps.

Vana Jõhvi-Tartu maanteest sadakond meetrit üle rohumaa kõrguvad kahekorruselise elumaja rusude kohal kaks korstnat. Püsti on ka paar söestunud sarikat. Keskelt on maja täiesti ära põlenud.

«Ei, me ei taha sellest rääkida,» lausuvad kohalikud silmi maha lüües, minnes poodi või istudes tagasi autosse. Kogukond hoiab ühte. Nii ühte, et naabrid ja lähedased ei taha võõraid pilke üldse hoovi peale lubada.

Ööl vastu pühapäeva küla magas. Tulekahju märgati alles siis, kui selle kuma kaugele paistma hakkas. Kell 00.43 sai häirekeskus tulekahjuteate. Selleks ajaks põles elumaja juba lahtise leegiga.

47-aastane mees oli maganud koridoris. Sealt sai põleng esialgsel hinnangul hooletust suitsetamisest ka alguse. Äsja suvevaheajale pääsenud kaheksa aastane poiss maganud toas diivanil.

Leegid olid nii intensiivsed, et päästjad ei pääsenud hoonesse ka suitsusukeldumisvarustusega. Kustutustöid alustati distantsilt ning ning järk-järgult jõuti ka majja sisse, kust leiti ka hukkunud inimesed. Kustutamine lõppes alles kella 4.40 paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles