Ülikool sai välisvilistlaste mälestuseks annetuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mai alguses laekus Ameerika Ühendriikidest Tartu ülikooli vilistlaste Alma Martini ja Eevi Martin Selenoi mälestuseks 14 341,93-eurone annetus. Rektoraat otsustas seda kasutada kehakultuurteaduskonna treenerikoolituse edendamiseks.

Annetatud rahaga otsustati treenerikoolitust toetada seetõttu, et kodundusteadlane Alma Leontine Martin (1894–1964), toitumisspetsialist Eevi Martin Selenoi (1919–2013) ja tema abikaasa, korvpalli- ja ujumistreener Alexei Selenoi (1905–1982) pühendasid oma professionaalse elu nii Eestis kui ka hiljem Ameerika Ühendriikides elades tervislike eluviiside edendamisele.

1944. aastal põgenes Alma Martin sõja jalust koos tütarde Eevi ja Essiga Saksamaale, sealt edasi suundus ta 1949. aastal Ameerika Ühendriikidesse.

Ülikoolile tegi annetuse Ameerika Ühendriikides Clevelandis elav Martinite perekonnasõber, kes soovis sellega hoida nende mälestust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles