Hotell peab eluspüsimiseks rabelema ja kombineerima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gea Puidak
Gea Puidak Foto: Margus Ansu

Tartu kesklinna suurima hotelli, Soola 6 asuva 410-kohalise Dorpati tegevjuht Gea Puidak kinnitab, et tänavu aprillis-mais teenis hotell mullukevadisest enam, kuid mingist hüppest paremuse poole ei saa veel kaugeltki rääkida.


«Oleme tänu EASi toetusele teinud välisturgudel jõulisemat turundust,» pakkus Puidak ühe konkreetsematest põhjendustest täitumuse ja kasumi kerkimise kohta. «Oleme suur hotell ega saa lihtsalt istuda ja head õnne oodata.»

Puidak märkis, et kuna Tartu pole linn, kuhu tuldaks pikalt ja koos perega suvitama, ei pakugi juuni, juuli ja august kõige paremat teenimisvõimalust. Rohkem peatutakse Emajõelinna hotellides aprillis-mais ning septembris-oktoobris.

Dorpati voorus on hotelliga samas majas paiknev konverentsikeskus, mis lubab lisaks ruumide väljaüürimisele teenida konverentsikülastajate majutuselt.

«2009. aastal tõmbuti ehk liiga ettevaatlikuks ega planeeritud suuri konverentse, nüüd tundub, et tasapisi hakkab kartus üle minema,» rääkis Puidak. «Elu tahab ju elamist ja teadus tegemist.»

Puidak tõdes, et täitumuse järgi võib jääta petlik mulje, et hotellid elavad peaaegu nagu või sees. Tegelikult on majutushindu kärbitud nii palju, et 55–60-protsendise ja suuremagi täitumuse korral õnnestub heal juhul nulli jõuda, 2007.-2008. aastal piisas ots otsaga kokkutulekuks 40–45-protsendisest täitumusest.

«Praegu käib pidev hindade kompamine ja balansseerimine,» nentis Puidak. «Hinnad võiksid olla natukenegi, 25–30 krooni kõrgemad. Me ei räägi muidugi enam kunagi sellest hinnatasemest, mis oli 2008. aastal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles