Annelinna keskele kerkis spordiväljak

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelinna kõrgete majade vahel on spordiväljakuks tehtud umbes 3000 ruutmeetrit. Varem oli seal korvpalliplats, nüüd saab mängida ka jalgpalli ja lauatennist ning on ruladele mõeldud trikirada. Projekt näeb ette ka laste mänguplatsi, millal see valmis ehitatakse, on veel teadmata.
Annelinna kõrgete majade vahel on spordiväljakuks tehtud umbes 3000 ruutmeetrit. Varem oli seal korvpalliplats, nüüd saab mängida ka jalgpalli ja lauatennist ning on ruladele mõeldud trikirada. Projekt näeb ette ka laste mänguplatsi, millal see valmis ehitatakse, on veel teadmata. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval avati Annelinnas majade vahel uus suur spordiväljak, mis peaks tegevust pakkuma igas vanuses linlastele, eriti tervisespordihuvilistele.

Uue väljaku aadress on Kaunase puiestee 58a, Kaunase puiestee ja Mõisavahe tee vahel kunagise palliplatsi asemel.

Pilt on nüüd midagi hoopis muud kui eelmisel suvel. 3000 ruutmeetrit on asfalditud või teekividega kaetud ning paar puukestki istutatud. Seal on massiivne lauatenniselaud, rulatajatele mõeldud rada, korvpalli- ja jalgpalliplats, hulganisti pinke ja prügikaste. Väljakul peaks tegevust leidma igas vanuses inimesed.

Tartu haljastus- ja puhastusteenistuse juhataja Eda Põldma rääkis, et avamisel oligi näha, et mängima tulid näiteks isad poegadega ning et väiksemad lapsed kraamisid taskust kriidid välja ja joonistasid maha keksukasti.

Jõusaal õues

Korvpallirõngastest rohkem pakub uudistamist aga väljaku see külg, kuhu paigaldati neli välitrenažööri, üsna sarnased nendega, mida muidu näeb jõusaalis.

Need on spetsiaalselt väljas kasutamiseks mõeldud ning kui keegi just halbade mõtete ja toore jõuga kangutama ei lähe, peaksid aastaid kenasti vastu pidama.

Treeninguvahendite valikul abistas projekteerijat mittetulundusühing Liigutame. Sealsed entusiastid panid kokku ka ühe väljaku infotahvlitest, kus on täpselt näha, milliseid harjutusi saab nende vahenditega teha.

MTÜ Liigutame juhatuse liige Mihkel Lees rääkis, et nende eesmärk on inimestele näidata, et treenimiseks ei ole tingimata vaja minna jõusaali, vaid väga hästi saab kasutada juba linnas olevaid vahendeid.

Selle eesmärgiga on nad oma kodulehele teinud ülevaate teistest Tartu välijõusaalidest, kus ei ole aga üheski nii moodsaid vahendeid kui nüüd Annelinnas.

Praegu on spetsiaalsed harjutuskohad näiteks Ihastes, Anne kanali ääres, lodjakoja juures, Sanatooriumi pargis, Tähtvere puhkepargis ja sealses rannas.

Plaanis ka teine osa

OÜ TajuRuumi projekteeritud ja OÜ Tavti ehitatud väljaku pinnase- ja haljastustööd, valgustus, ehitus ja spordivahendid läksid maksma umbes 150 000 eurot, sellest ligi 22 000 kulus välitrenažööridele.

Eda Põldma ütles, et projekti järgi on sinnasamasse, teisele poole kõnniteed ette nähtud ka laste mänguväljak, kus muu hulgas on näiteks väike õpperada jalgrattasõidu harjutamiseks.

Samuti on sinna plaanis juba värviga keksukastid ette joonistada.

Praegu selleks linnaeelarves veel raha ette nähtud ei ole ning esimene võimalus selle lisamiseks on järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles