Osa sisseastujaid teeb TÜ-s eksameid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli sisseastumiseksamitel paneb end proovile 3352 üliõpilaskandidaati. Eksamid toimuvad 29. juunist 8. juulini ning ootuspäraselt on enim registreerunuid akadeemilisele testile.


«Kuigi enamikul bakalaureuseastme õppekavadel arvestatakse vastuvõtul ainult riigieksamite tulemusi, tuleb osadele õppekavadele sisseastumiseks sooritada siiski ka sisseastumiseksameid,» märkis pressiesindaja vahendusel Tartu Ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo.

Ülikooli suurimal vastuvõtueksamil - akadeemilisel testil - proovib tänavu oma võimeid 1438 üliõpilaskandidaati. Üle 300 registreerunu on ka psühholoogia ja ajakirjanduse ning suhtekorralduse õppekavade erialakatsetele.

«Vastuvõtukatsetel osalejate arv ei näita lõplikku erialade populaarsust, kuid annab märku üldisest huvist Tartu Ülikoolis õppimise vastu,» leidis Karo. «Näiteks akadeemilist testi on tarvis vaid sotsiaal- ja haridusteaduskonda sisseastujatel, kuid seda sooritavad ka paljud teised, sest üle 80 punktise tulemuse korral võetakse nad vastu ükskõik millisele erialale Tartu Ülikoolis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles