Kaitsealused taimed pole Elisa kinnistul edasi levinud

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krunt Ihastes Männimetsa teel, kuhu Elisa Eesti AS tahab ehitada sidemasti.
Krunt Ihastes Männimetsa teel, kuhu Elisa Eesti AS tahab ehitada sidemasti. Foto: Margus Ansu

Teade, et kaitsealused taimed on levinud oma senisest kasvukohast Männimetsa tee 48a kinnistul kaugemale, ei vastanud tõele.

Keskkonnaameti Jõgeva-Tartu regiooni looduskaitsebioloog Madli Jõks käis täna ennelõunal kohapeal ja tuvastas, et suur osa sellest kinnistust ei sobi tegelikult kaitsealuse taime kasvukohaks, sest on võsastunud, selgitas keskkonnaameti Jõgeva-Tartu regiooni looduskaitse juhtivspetsialist Kaili Viilma.

Kaitsealuseid taimi leidis looduskaitsebioloog varem avastatud kohtades, peamiselt tee ääres. 

«Seega ei ole keskkonnaametil antud juhul alust oma varasemat seisukohta korrigeerida ning loodame, et arendaja, kohalik omavalitsus ja ümbruskonna elanikud saavutavad reedel aset leidval kohtumisel Tartu linnavalitsuses rahumeelse lahenduse,» ütles Kaili Viilma. 

Männimetsa tee 48a kinnistu kuulub Elisa Eesti ASile, mis soovib sinna püstitada 36-meetrise mobiilimasti, mis jääb kahest naabermajast laias laastus 15 meetri kaugusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles