Tartu Ülikooli õppehoone ehitustööd Toomemäel on peatatud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomemäel asuv hoone, kus enam kui sajandi vältel töötas Tartu sünnitusmaja.
Toomemäel asuv hoone, kus enam kui sajandi vältel töötas Tartu sünnitusmaja. Foto: Margus Ansu

Tartu endises sünnitusmajas Toomemäel on hoone ümberehitustööd ülikooli õppehooneks peatatud, kuna peatöövõtja tahab väidetavalt mitu miljonit krooni lisaraha.

Tartu endises sünnitusmajas Toomemäel algasid kolme kuu eest lammutustööd, et ehitada see ümber Tartu Ülikooli sotsiaalteaduskonna õppehooneks, sellest nädalast on aga kõik tööd peatatud, kuna «Aktuaalsele kaamerale» teadaolevalt tahab peatöövõtja mitu miljonit krooni lisaraha, millega ülikool ei ole nõus, vahendas ERR Uudised.

Selle nädala algul sai Tartu Ülikool Lossi 36 hoonet rekonstrueerivalt peatöövõtjalt Koger ja Partnerid kirja, kus ehitaja soovib täiendavate tööde eest miljoneid kroone lisaraha, ühtede andmete järgi on ehitaja üldse hoone renoveerimisest loobumas, kuid kindel on see, et kõik alltöövõtjad said korralduse oma asjad kokku pakkida ja ülikooli tänavuselt ühelt suurimalt investeeringuobjektilt minema minna.

Tartu Ülikooli kantsler Andres Liinat ei soovinud saabunud nõudekirja kaamera ees ega ka telefoniintervjuus kommenteerida, öeldes vaid, et ülikoolil on aega ehitaja kirjale vastata 15 päeva.

Tartu Ülikool ostis endise sünnitusmaja Tartu Ülikooli kliinikumilt kokku 46 miljoni krooni eest, hoone ehituse hanke võitis Koger ja partnerid ligi 41,5 miljoni krooni suuruse pakkumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles