Pegasus alustas sõite, Alfa veel ootab

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilaev Pegasus.
Reisilaev Pegasus. Foto: Sille Annuk

Veeteede amet vaatas möödunud nädalal üle mootorlaeva Pegasus ning andis laeva omanikfirmale loa alustada Emajõel lõbusõite. Aprilli lõpus Tartusse toodud puulaev Alfa ootab aga endiselt sõiduluba.

«Pegasus sõidab eelmise nädala neljapäevast. Ülevaatus on tehtud ja kõik on korras. Laupäeval oli meil juba üks sõit täiesti täis laevaga, olid ju ilusad ilmad ka,» laususus Pegasuse omanikfirma esindaja Ain Tammvere.

Nädala sees sõidab Atlantise eest startiv Pegasus kaks korda päevas, nädalavahetustel kolm korda. «Sõidab natukene ülesvoolu, pöörab ringi ja siis allavaoolu,» lausus Tammvere. Laeva sõidugraafikute ja tellimusreisidega tegeleb hotell Dorpat.

Aprillis Soomest Tartusse jõudnud puulaev Alfa seisab aga endiselt veeteede ameti dokumentide puudumise taga. Laeva omanikfirma esindaja Toomas Sein ütles, et praegu oodatakse veeteede ameti registriteenistuse järel ning alles peale seda saab teha laevale ülevaatust.

Kuna Alfaga pole läinud nii kiiresti, kui loodeti, tõsteti asenduseks vette laev Hilara. Laev alustab lõbusõite teisipäevast. «Kuna Alfa kohta ei oska praegu midagi öelda, siis senikaua asendab teda Hilara,» ütles Sein.

Seina sõnul võib öelda, et veninud asjaajamise tõttu on Alfa hooaeg läinud suuresti juba aia taha. «Meil on juba nii palju sõite tulnud tühistada,» lausus Toomas Sein. Ta ei julgenud enam pakkuda uut kuupäeva, mil Alfa võiks sõitma hakata.

Hilara stardib samuti Atlantise eest, tööpäevadel kaks ja nädalavahetustel kolm korda. Laev sõidab ülesvoolu Jänese sillani ja siis tagasi. Reisi kestus on poolteist tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles