Tartu lõpetas majandusaasta kasumiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linn lõpetas 2013. majandusaasta 24,3 miljoni euro suuruse kasumiga, mis on viimaste aastate parim tulemus. Linna tegevustulud olid mullu 149,9 miljonit eurot ja tegevuskulud 124,6 miljonit eurot.

Eelmise majandusaastaga võrreldes suurenes kasum 12,8 miljoni euro võrra. 

2012. aastaga võrreldes suurenesid tulud 23 protsenti ehk 25 miljoni euro võrra, sh maksutulud 4,1 miljoni euro võrra ja saadud toetused 20 miljoni euro võrra, ning tegevuskulud 10 protsenti ehk 10,2 miljoni euro võrra. 

Linna netovõlakoormus oli 2013. aasta lõpu seisuga 47,5 miljonit eurot ehk 46 protsenti linna põhitegevuse tuludest. 

Linnapea Urmas Klaasi sõnul on Tartu endistviisi finantsiliselt kindlas seisus. «Suutsime 2013. aastal linna raha otstarbekalt kasutada, kaasates edukalt Euroopa Liidu toetusi, et parandada linlaste elukeskkonda,» ütles ta. 

Abilinnapea Kajar Lemberi hinnangul jääb 2013. aasta linna ajalukku sellega, et edenes jõudsalt Tartu viimaste aastakümnete suurim ehitusprojekt Idaringtee. «Novembris avati ristmik esimesel ehitusalal, Ida- ja Lääneringtee kokkupuutepunktis. Ehituse teine järk valmib 2015. aasta kevadeks,» lisas ta. «Juunis valmis Tartu uus loodusmaja, jätkus Emajõe kallaste korrastamine Tartu kesklinnas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles