Treffneri õpilased võistlevad kooliolümpiamängudel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Treffneri kooli õpilased osalevad kooliolümpial. Pildil  avatseremoonia Tartu raeplatsil.
Hugo Treffneri kooli õpilased osalevad kooliolümpial. Pildil avatseremoonia Tartu raeplatsil. Foto: Tiina Kama

Hugo Treffneri gümnaasium korraldab täna kooliolümpiamängud, mis algasid keskpäeval avatseremooniaga Raekoja platsil. Sealt liiguti rongkäigus ülikooli staadionile.

Korraldajate teatel on Treffneri gümnaasiumis juba mitu aastat organiseeritud kevadel spordipäeva, et saada eksamite ajaks 10. ja 11. klasside õpilased kooliruumidest välja. Õpilased saavad aktiivse päeva ja abituriendid rahus eksamit sooritada.

Osa treffneriste leidis aga, et sellest jääb neile väheks, ning otsustas korraldada kooliolümpiamängud, et süstida ka noortesse olümpiavaimu ja sporditahet. 

«Spordipäev ei tohiks olla ainult üks lõputu võidu tagaajamine, vaid me peaks otsima spordi sügavamat tähendust. Ja kooliolümpiamängud on selleks ideaalne lahendus,» lausus peakorraldaja Ergo Kukk.

Treffneri õpilased on jaotatud klasside kaupa riikideks ning võistlustulle asutakse üheksal alal, mis pole aga sugugi harilikud. Üks ala on näiteks märja T-särgi võistlus: külmutatud särk tuleb lahti kangutada ja üles soojendada, seejärel selga panna ning lõpuks läbida teatud vahemaa. 

Kooliolümpiamängud, olümpiaakadeemia üks projekte, on õpilasi ja õpetajaid ühendav hariduslik, innustav ja arendav spordipidu, mis järgib nii vaimsuse, sisu kui ka rituaalide poolest olümpiaharta põhimõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles