Jõgeva rattaralli stardib uuest kohast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva rattaralli rada. Palamuselt läbi järgneb umbes kilomeetri pärast usjas laskumine, mille järel tuleb omakorda üsna järsk tõus.
Jõgeva rattaralli rada. Palamuselt läbi järgneb umbes kilomeetri pärast usjas laskumine, mille järel tuleb omakorda üsna järsk tõus. Foto: Priit Pullerits / http://suusk.blogspot.com/

Kui mullune Jõgeva I rattaralli startis Mustvee maanteelt, siis tänavu saab sõit alguse kesklinnast Suurelt tänavalt. Ühes sellega pikenevad ka distantsid umbes kolme kilomeetri võrra.

Võistluste peakorraldaja Sander Maasingu sõnul selgus äsja, et mullune võitja, Cofidise proff Gert Jõeäär ei saa võitu kaitsma tulla, sest peab samal ajal võistlema välismaal. Konkurentsi see aga suurt ei kahanda, sest Läti Rietumu Delfini profiklubi tuleb starti üheksa mehega. Tartu klubi Peloton on aga väljas kõigi tänavustel sõitudel kõrgeid kohti saavutanud meestega, nagu näiteks Kristjan Oolo või Silver Schultz. Neile pakuvad konkurentsi Prantsusmaal pedaaliv Oskar Nisu ja Rein Taaramäe rattaklubi esindav Risto Raid. «Arvatavalt tulebki tõsisem võitlus Rietumu ja Pelotoni klubi vahel,» arvas Maasing.

Tipprattureile on Jõgeva rattaralli ühelt poolt heaks treeninguks ja vormi kontrolliks nädal enne Estonian Cycling Weekendi üritusi. Teisalt peetakse juuni lõpus osaliselt samal  ka tänavusi jalgratta maanteesõidu Eesti meistrivõistlusi.

Eilseks oli end sõidule kirja pannud ligi 250 ratturit. Korraldajad usuvad, et pedaalijaid võib tulla 300 ringis. Neile lisanduvad ka lapsed, kes saavad osaleda oma sõitudel Jõgeva kesklinnas.

Rada viib võistlejad ümber Kuremaa järve ning Palamuse ja Kaarepere vahele jäävatele voortele. Start 110 kilomeetri pikkusele põhisõidule antakse laupäeva keskpäeval. 50 kilomeetri matkasõidule pääseb kümme minutit hiljem.

Jõgeva rattarallil sõitmiseks jagab soovitusi harrastussportlane Priit Pullerits oma blogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles