Arvo Pärdi kontsert kõlab enne USAsse lendu Tartus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli aulas annavad Eesti filharmoonia kammerkoor ja Tallinna kammerorkester Tõnu Kaljuste juhatusel täna kell 19 Arvo Pärdi loomingust kontserdi.

Kavas on «Fratres» viiulile, keelpilliorkestrile ja löökpillidele, «Aadama itk» segakoorile ja keelpilliorkestrile, «Cantus Benjamin Britteni mälestuseks» keelpilliorkestrile ja kellale ning «Te Deum». Sama kava tuleb kammerkoori toimetaja Anneli Ivaste teatel ettekandele ka Kennedy keskuses USAs.

27. maist 2. juunini esinevad seesama koor ja orkester Pärdi autorikontsertide turneel Washingtoni ja New Yorgi maailmakuulsates saalides. Kontserdisarja algatas Ameerikas tegutsev Püha Vladimiri õigeusu teoloogia seminar, mis annab Pärdile audoktori tiitli vaimuliku muusika alal.

Otseülekande Tartu ülikooli aulast teeb täna Klassikaraadio. Eesti saatkond on Kennedy keskuse kontserdi korraldajana selle kajastamiseks loonud veebisaidi www.estoniainconcert.com. Kontsert Metropolitani kunstimuuseumist kantakse üle Q2Music veebikanalil www.q2music.org.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles