Idaringil käib vigade parandus

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastu talve valminud Idaringteel on teemärgistus kohati kadunud.  Korralik teemärgistus tehakse seal  juuni teises pooles.
Vastu talve valminud Idaringteel on teemärgistus kohati kadunud. Korralik teemärgistus tehakse seal juuni teises pooles. Foto: Margus Ansu

Hilissügisel Tartus valminud Postimaja liiklussõlme juures jätkub tööd nüüdki: talvega tekkinud vead vajavad parandamist ja teekate ootab korralikku märgistust. Ka linnas on lahti läinud sebrade ning ratta- ja sõiduteede triibutamine.

«Idaringteel ei jõudnud ehitaja sügisel kogu teemärgistust ära teha, töö läheb nüüd edasi,» ütles Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pool.

Kuid kõigepealt tuleb seal parandada vead, mille talv välja tõi. «Suur maantee on korras, aga mõnes kohas on sissesõiduteede juures asfaldis praod ja ka augud, mis tuleb garantiiajal korda teha,» selgitas Andres Pool.

Kaevamine ja asfaltimine

Auklikuks on muutunud näiteks Ringtee 25 juurde viiv sissesõidutee. Sealt veidi kaugemale jääva Ringtee 2 ja 4 sissesõidutee juures on vaja aga teha ka kaevetöid, et Tartu veevärk saaks korda oma torumajanduse. Kopamehed Idaringteel liiklevaid autojuhte segada ei tohiks, sest suure tee alune on jäetud võimalikult toruvabaks.

Lisaks kaotab Idaringteed ehitav Nordecon haljastuse puudujäägid. «Haljastus tehti vastu talve, igal pool ei läinud kõik ettenähtu kasvama,» märkis Andres Pool. «Ka talvel maha varisenud nõlvad saavad nüüd korda.»

Kokkuleppe järgi algab parandamist vajavates kohtades asfaltimine juuni keskel. Järgmise kuu teises pooles on kavas Idaringile korraliku teemärgistuse kandmine.

Linnas on teemärgistuse värskendamine juba alanud, näiteks läinud neljapäeval hoiatas silt värske värvi ees Võru tänava jalg- ja rattateel liiklejaid. «Teemärgistuse värskendamine on meil iga-aastane töö, mis käib kevadest sügiseni,» ütles Tartu linnavalitsuse teede- ja liikluskorraldusteenistuse alalise liikluskorralduse peaspetsialist Ahto Meho.

Punane pole hea

Esimesena saavad värske värvi rattateed ning siis võetakse käsile ülekäigurajad ja sõiduteed. «Kõigepealt tuleb tänavatel asfaldiaugud ära parandada, sellepärast ei saa me kevadel tänavate märgistust suure hooga alustada,» märkis Ahto Meho.

Võru tänava otsast läbi Karlova Riia mäeni kulgeval rattateel on rattureid ja jalakäijaid lahutav triip värske valge värviga üle käidud, kuid suuremate ülekäikude juures rattatee ehitamise ajal mõni aasta tagasi hoiatavalt punaseks võõbatud alad on endiselt luitunud.

«Jah, kunagi tehti need alad punaseks, aga nüüd ei julge küll lubada, et need punasega üle käiakse,» rääkis  Meho. «Seda materjali ei hinnata heaks, vihmaga läheb see libedaks.»

Ratta- ja sõiduteedele ning ülekäiguradadele uue märgistuse tegemiseks kulub ligi 79 000 eurot.

Töö peaksid tehtud olema augusti lõpuks, kuid vihmane ilm võib tähtaega nihutada hilisemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles