Santos läheb püüdma Eesti jalgpallikarikat

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpalli karikavõistluste poolfinaalis olid vastamisi tugevuselt kolmanda liiga tiimid HÜJK Emmaste ning Tartu FC Santos. Santos võttis 3:1 võidu ja tagas sellega ka koha eurosarjas.
Eesti jalgpalli karikavõistluste poolfinaalis olid vastamisi tugevuselt kolmanda liiga tiimid HÜJK Emmaste ning Tartu FC Santos. Santos võttis 3:1 võidu ja tagas sellega ka koha eurosarjas. Foto: Liis Treimann/Postimees

Euroopa liigasse koha taganud FC Santose esindusmeeskond mängib eeloleval laupäeval Eesti karika finaalis FC Levadia vastu. Tähtsat mängu läheb pealinna vaatama kolm bussitäit fänne.

Kuigi FC Levadia mängib Premiumi liigas ning FC San­tos esiliiga B-tasandil, ei saa Santose ründaja Mikk Laasi  sõnul öelda, nagu oleks mängu saatus otsustatud. «Eks igas mängus tekivad oma võimalused ja kindlasti püüame neid ka ära lahendada,» lausus Laas Tartu Postimehele neli päeva enne tähtsat kohtumist.

Hoolimata sellest, et Levadia mängijaid võib pidada profisportlasteks ning Santose jalgpallureid amatöörideks, mängib Laasi sõnul karikafinaalis meeskond meeskonnaga, mitte liiga liigaga.

Ka FC Santose presidendi Meelis Eelmäe sõnul on Tartu klubil karikafinaalis võiduvõimalus olemas. «Palju oleneb mängu käigust ja mängijate häälestatusest. Muidugi võib öelda, et Levadia võitmiseks peab neil olema väga halb päev, aga siiski oleneb palju sellest, kuidas ja kui palju keegi vastast üle- või alahindab,» rääkis Eelmäe.

Tartu meeskonna häälestus on Laasi sõnul hea ning püütakse mitte üle mõelda. «Trennides me sellele mängule eraldi tähelepanu ei pööra. Tähtis on, et igaüks mõtleb ise selle mängu endale tähtsaks,» lausus Laas. Tartu klubi jaoks ajalooline mäng algab laupäeval Tallinnas Lilleküla staadionil kell 16.

Karikafinaali jõudmisega tagas FC Santos ka pääsme Euroopa liiga mängudele ning sealsed vastased loositakse 23. juunil Genfis. FC Santose kodumängud peetakse Tamme staadionil kas 2. ja 9. juulil või 3. ja 10. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles