Vaksali-Riia ristmikule tuleb sebra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaksali-Riia ristmik.
Vaksali-Riia ristmik. Foto: Margus Ansu

Tartu linnavalitsus andis projekteerimistingimused Vaksali tänava otsa Riia tänava lähedale ülekäiguraja ehitamiseks. Töö on suurem kui lihtsalt triipude värvimine.

Tartu alalise liikluskorralduse peaspetsialist Ahto Meho ütles, et praegu seal ei ole ülekäigukohta, seal lihtsalt minnakse üle, kuid see on mitmel põhjusel ohtlik ja päris samasse kohta ülekäigurada värvida ei saa.

Need, kes teevad Riia tänavalt Vaksalisse parempööret, ei näe tänavaületajaid piisavalt vara, sest nõlv jääb ette. Kes tulevad viadukti poolt, neil on vasakpöörde sooritamiseks vaid hetk ja ei ole eriti võimalust teed ületavat jalakäijat läbi lasta, kuigi see kohustus on.

Probleem on ka siis, kui auto tuleb Vaksali tänavalt: et pöörata Riiasse, peab sõitma ristmiku piirini, et näha, kas tee on vaba. Oleks sebra ristmikul, jääks pööret ootavad autod sebrale seisma.

Nüüd on lahendusena välja pakutud, et ristmik viiakse Riia tänava servast umbes 20 meetrit eemale, nii et sebra ja Riia tänava vahele jääb mitme autopikkuse jagu ruumi.

Et jalakäijad selle kaare ära kõnniksid, on plaanis rajada sebrale suunavad kõnniteed üle haljasala ja ehitada tänava serva torupiirded.

Peale selle on plaanis muuta otse ristmikule viiv kõnnitee haljasalaks ja likvideerida ka praegu seal olev trepp.

Jalakäijate turvalisuse pärast ehitatakse Vaksali tänavale ohutussaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles