Tarmo Kikerpill: Rock mängis justkui reamängu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retro 2005: Tarmo Kikerpill.
Retro 2005: Tarmo Kikerpill. Foto: SCANPIX

Neli aastat tagasi tippkorvpalliga lõpparve teinud kunagise TÜ/Rocki tugitala Tarmo Kikerpilli sõnul andis esimeses finaalmängus Rockil eelkõige tunda leedulase Augustas Pečiukevičiuse puudumine.

«Esimene mäng näitas ära, kes platsile tegelikult jooksid ehk kes on terve ja kes mitte. Enne seda oli ju kõik lahtine. Aga praegu tundub, et Kalev/Cramo on ikkagi palju võimsam. Kalev mängis kogu kohtumise füüsiliselt väga agressiivselt ja see jäi kohe silma,» jagas Kikerpill esimese finaalmängu muljeid.

Rocki kehv esitus oli Kikerpilli sõnul tingitud viletsast kolmepunktivisete tabavusest ja üleüldisest vabade viskekohtade puudumisest, kuid eelkõige andis tunda Pečiukevičiuse puudumine.

Oma mängu pole

«Kui neil väikest leedulasest mängujuhti ei ole, siis pole ka teravust. Keegi ei tõmba mehi korvi alla kokku ja nii ei teki ka vabu viskekohti. Pečiukevičius murdis sageli ise korvi alla, pani sealt ära või andis hea söödu välja. Nüüd sellist mängu Rockil enam ei ole,» rääkis Kikerpill.

Mängujuhina pole Pečiukevičiust suutnud asendada ei Vincent Simpson ega Valmo Kriisa. «Hetkel ei näe ma küll, et keegi oleks suutnud seda kohta täita. Pall käib küll korvi alla, aga sellist loomingulisust nagu Pečiukevičiusega Rocki mängus pole. Rohkem on üks-üks punnitamine,» sõnas Kikerpill.

Selleks, et Rock teise kohtumise võidaks, peaks Kikerpilli arvates tegema Kalev/Cramo väga halva mängu. «Pall on ümmargune ja võimalus on alati, aga näha on, et võimsusega Rock praegu ei hiilga. Võitmiseks peaks Rockil olema väga hea päev ja Kalevil väga halb,» lausus Kikerpill ning soovitas Tartu meeskonnal mängida samuti agressiivsemalt.

Rohkem teravust

«Nii palju kui neil jõudu veel on, tuleks agressiivsust kindlasti suurendada. Vabaviskeid oli Rockil ju kohutavalt vähe ja see on jälle seotud agressiivsusega. Aga see kõik jääb füüsise taha. Kui pole head füüsist, pole ka head feeling’ut,» rääkis Kikerpill.

Kuigi Kikerpilli sõnul on Rockil vahetustega raske, oleks ta esimeses kohtumises tahtnud siiski näha rohkem teravust.

«Tundus, et Rock mängis justkui reamängu, aga see on ju finaal. Loomulikult näitas Kalev/Cramo ka väga head kaitsemängu, aga siiski tahaks Rockilt näha rohkem hambad ristis tegutsemist. Kui on agressiivsust, tekivad ka viskevõimalused,» analüüsis Kikerpill oma kunagise koduklubi mängu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles