Üllar Kerde: Rocki vormikõver ei saagi praegu tipus olla

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retro 2008: Üllar Kerde Rocki peatreenerina.
Retro 2008: Üllar Kerde Rocki peatreenerina. Foto: SCANPIX

TÜ/Rocki kunagise peatreeneri Üllar Kerde sõnul jäi Tartu meeskonna tippvorm eurosarja ja Balti liiga tähtsatesse mängudesse ning Eesti meistrivõistluste finaalseeriaks ei jätku enam jõudu.

«Esimene finaalkohtumine oli ju huvitav, sest võitlus käis lõpuni, aga selleks mänguks oli Kalev/Cramo selgelt rohkem valmis,» lausus Kerde. Rocki kunagise peatreeneri sõnul ei näita kohtumise lõpptulemus 72:75 platsil valitsenud olukorda.

«Mängu lõpp oli ju selline, et ühed lasid põlve juba sirgu ja teised püüdsid veel teha, mis võimalik, aga eks tegelikult on seis praegu niisugune,» ütles Kerde.

Tartu meeskond ei mänginud Kerde arvates kehvasti, kuid Rocki vormikõver ei saagi praegu tipus olla.

«Tippu mängiti poolteist kuud tagasi eurosarja ja Balti liiga tähtsates mängudes. Arvan, et just selleks ajaks oli tipp planeeritud, aga praegu on Rocki jaoks asi raskeks läinud. Nad ei vedanud seda mängu välja, mida nad ise tahavad mängida,» rääkis Kerde.

Vorm pole tipus

Kui hooaja keskel võeti eurosarjas ilusaid võite kiire ja agressiivse mänguga, siis nüüd ei jätku Kerde sõnul Tartu mängijatel enam jõudu.

«Mina ütleks, et asi ei jäänud mõistuse taha, vaid polnud täideviijaid. Kui põhimehed, näiteks Gert Dorbek ja Janar Talts, ei osale mängus nii, nagu peaks, peab selleks olema mingisugune põhjus,» lausus Kerde. Ta ei osanud pakkuda Rockile järgmisteks mängudeks imerohtu.

«Praegu on väga raske midagi muuta, sest vormikõver ei saa kahe nädalaga uuesti tõusta. Sõltub ikka sellest, kuidas hooaeg on planeeritud, aga tippvormis ei saagi olla mitu kuud järjest. Kui panna siia juurde veel meeste vigastused, pole Rockil ka seda materjali, kellega mängida,» analüüsis Kerde.

Samas ei pidanud Kerde Rocki praegust seisu ja vormi selliseks, millega poleks võimalik finaalseeriat enda kasuks pöörata. «Ega Rockil pole veel midagi kadunud. Mängud lähevad ju edasi. Rockil tuleb vaid oma tarkus ja võimalused ära kasutada,» sõnas ta.

Mäng lihtsamaks

Kui Rocki poolelt olukorda vaadata, oleks Kerde sõnul üks võimalus mäng natukene lihtsamaks ajada.

See ei tähenda seda, et tuled kiiresti üle ja lajatad kohe peale, aga esimeses kohtumises jäeti tihti vabadelt positsioonidelt viskamata.

«Televiisorist vaadates tundus, et kuigi viskepositsioon oli olemas, püüti sageli edasi mängida, et mitte võtta endale vastutust. Aga see ei ole Ro-cki mäng. Rocki noored ju lõpus näitasid, et kui viskad, on võimalus ka võita. Tuleb vaid ennast kokku võtta ja kasutada oma ressurss ära. Ega Rock ju oma mängu välja ei mänginud,» lausus Kerde ning polnud Rocki võimalusi analüüsides sugugi pessimistlik.

«Kuigi Kalev/Cramo tundub praegu natukene värskem ja tugevam, pole Rockil leinata midagi. Hooaja lõpuni on jäänud ju vaid paar nädalat,» ütles ta. «Rockil on muidugi väga raske teist mängu võita, aga ma loodan siiralt, et kui see nn käeväristamine ära lõppeb, siis muutub mäng võrdseks.»

Korvpall on Kerde sõnul ettearvamatu, kuid teiseks kohtumiseks peab Rock ennast igal juhul maksimaalselt kokku võtma. «Just moraalselt on vaja leida endas see võti,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles