Tartu Ülikool alustas vastuvõttu magistriõppesse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Sille Annuk.

Tänasest kuni 2. juulini saab sisseastumise infosüsteemi (SAIS) vahendusel esitada avaldusi kandideerimiseks Tartu Ülikooli magistriõppesse. Paberkandjal avaldusi on võimalik esitada alates 28. juunist.


Vastuvõtt Tartu Ülikooli magistriõppesse toimub sisseastumiseksamite või eelmise õppeastme keskmise hinde alusel. Eeltingimuseks on eeldusainete läbimine, teatas Tartu Ülikool.

Ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo märkis, et kandidaadid, kes soovivad jätkata õpinguid Tartu Ülikooli magistriõppes samal erialal mis bakalaureuseõppes, ei pea muretsema eeldusainete pärast.

«Teistelt erialadelt või teistest kõrgkoolidest tulijad peavad arvestama, et üldjuhul on vaja taotleda oma varasemate õpingute hindamist,» selgitas Karo pressiesindaja vahendusel.

Taotlusi eeldusainete hindamiseks saab esitada vastava teaduskonna dekanaati või kolledži kantseleisse 28. juunini.

Sisseastumiseksamid magistriõppesse viib ülikool läbi 6.-11. juulini. Vastuvõtutingimusi arvestamata võetakse Tartu Ülikooli magistriõppesse vastu eeldusained täitnud Eesti avalike ülikoolide kvaliteedileppega liitunud ülikoolide bakalaureuseõppe cum laude lõpetanud.

Vastuvõetute nimekirjad selguvad 13. juulil.

Doktoriõppe avaldusi hakkas ülikool vastu võtma 7. juunist. Bakalaureuseõppesse kandideerijad saavad avaldusi esitama hakata 28. juunist. Avatud ülikooli õppe vastuvõtt algab 16. augustil.

Päevase õppe vastuvõetud kõikidesse õppeastmetesse selguvad hiljemalt 20. juulil ning avatud ülikooli vastuvõetud 14. septembril. Karo hinnangul alustab sügisel Tartu Ülikoolis kõikides õppeastmetes kokku õpinguid umbes 5000 uut üliõpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles