Tartlased annetasid SOS lastekülale 11 900 eurot

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengite iga-aastane heategevusaktsioon «Kevadkoputus» (pilt aastast 2011).
Tudengite iga-aastane heategevusaktsioon «Kevadkoputus» (pilt aastast 2011). Foto: Kristjan Teedema

Ligikaudu 70 Tartu tudengit kogusid Keila SOS lasteküla peremaja remondiks ukselt uksele annetustega 11 900 eurot.

Kevadkoputus 2014 eestvedaja Carina Paju sõnul jõudis üks tudeng üheksa tunni jooksul läbi käia keskmiselt 50-60 maja, kuid parim tulemus oli tänavu 150 maja, millest natukene rohkem kui pooltest saadi ka annetus.

Paju sõnul oli Tartus annetajaid 1914, kes keskmiselt andsid 6,2 eurot. Ta lisas, et inimesed olid väga lahked ning oli ka neid, kes annetasid korraga 50 eurot, sest neil lihtsalt väiksemat raha ei olnud.

Kõige rohkem kogus üks inimene päeva jooksul 450 eurot, ütles Paju ning lisas, et noored olid pärast koputuspäeva positiivselt meelestatud, sest inimesed võtsid tudengeid hästi vastu.

Muidugi oli ka neid, kes põhimõtteliselt ei annetanud ja ütlesid, et miks riik selle jaoks midagi ei tee, kuid kokkuvõttes jäime väga rahule, rääkis Paju.

«Paljud teavad SOS lasteküla ja olid aktsiooniga kursis ning oli juhtumeid, kui inimestel oli põhimõtteliselt koputamise hetkel raha näpus,» kinnitas Paju.

Kokku koguti 4175-lt annetajalt nii sularahas kui ka annetustelefonidele 29 000 eurot. «Meil oli alguses eesmärk, et soovime koguda 18-19 000, kuid üllatuseks oli see summa suurem,» ütles Paju ning lisas, et ülejäänud raha annetatakse lasteküla teiste majade remondiks.

Eelmisel reedel käisid ligi 200 Southwesterni programmi tudengit nii Tallinnas ja Tartus ukselt uksele ja kogusid annetusi. Tegemist on Southwesterni suveprogrammiga USAs raamatuid müüvate tudengite ja SOS Lasteküla iga-aastane heategevusaktsiooniga «Kevadkoputus 2014». Eelmisel aastal kogusid noored ühe päevaga ukselt-uksele annetustena 19 108 eurot ja annetustelefonidele laekus 5 965 eurot. Sel aastal toimus heategevusaktsioon juba kaheksandat korda.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles