Päästjad: värvine vesi Emajõkke ei jõudnud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringtee tänava sadeveekanalisatsiooni Emajõega ühendav kraav, mis suleti eile pärast värvireostust keskkonnainspektsiooni nõudel põhupallidega.
Ringtee tänava sadeveekanalisatsiooni Emajõega ühendav kraav, mis suleti eile pärast värvireostust keskkonnainspektsiooni nõudel põhupallidega. Foto: Kristjan Teedema

Eile Tartus ringtee tänaval värvireostust likvideerinud ning asfaldi pesuvee sadeveekanalisatsiooni juhtinud päästjad ei tuvastanud, et värvine vesi oleks jõudnud Emajõkke.

Päästekeskusele teadaolevalt sadeveetorustiku kaudu kraavi voolanud värvivesi Emajõkke ei jõudnud, kinnitas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo.

Päästjad kooskõlastasid eile oma töö keskkonnainspektsiooniga, kuid hiljem otsustas inspektsioon, et päästjaile on antud nõusolek valesti ning sisetöödeks mõeldud veebaasil valget värvi poleks tohtinud veega asfaldilt kanalisatsiooni uhta.

Inspektsiooni korraldusel suleti sadeveetorust Emajõkke viiv kraaviots põhupallidega. Täna polnud kraavis värvi märgata. Ilmselt muutis pesu- ja vihmavesi värvi kontsentratsiooni nii lahjaks, et jälgi palja silmaga tuvastada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles