Kirjanduspidu tõi lugejad välja

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali Prima Vista pargiraamatukogus juhatas eile lastele mõeldud kirjandusliku orienteerumismän­gu sisse ajakirja Hea Laps peatoimetaja, kirjanik Leelo Tungal.
Festivali Prima Vista pargiraamatukogus juhatas eile lastele mõeldud kirjandusliku orienteerumismän­gu sisse ajakirja Hea Laps peatoimetaja, kirjanik Leelo Tungal. Foto: Kristjan Teedema

Kaubahoovi parki püstitatud telgis rääkis eile keskpäeval kirjanik Anti Saar lastele läbi mikrofoni, mõnikümmend meetrit eemal kõneles samal ajal teistele lastele ajakirjast Hea Laps kirjanik Leelo Tungal ilma võimenduseta.

Festivali Prima Vista pargiraamatukogu telki sisustatud kunstituba jagas Anti Saar lastega kahel korral, kumbki kohtumine poolteist tundi. Leelo Tungal piirdus 20-aastaseks saanud Hea Lapse peatoimetajana 20 minutiga ja saatis pärast ajakirjast rääkimist väikesed kirjandussõbrad teele orienteerumismängule.

Kirjanduslik mäng

Linnaraamatukogu lasteprogrammi üks korraldajaid Epp Nõges selgitas, et Toomel ootab kaheliikmelisi võistkondi ees seitse kontrollposti. Tuli vastata 16 küsimusele, millest osa oli Hea Lapse ning osa kirjanduse ja vaatamisväärsuste kohta.

Eile tulid võistlema Kesklinna kooli 3.a, Masingu kooli 4.a ja Kivilinna gümnaasiumi 4.d klassi lapsi. Täna ootab kirjanduslik orienteerumismäng ees viienda ja kuuenda klassi õpilasi.

«Käime lastega siin selle pärast, et neil oleks huvitav, et koolitöö oleks mitmekesine,» ütles Kesklinna kooli õpetaja Sirje Parol. «Enne orienteerumismängu nad loevad mitmeid raamatuid ja õpivad linna tundma. Neile lihtsalt meeldib.»

Kui väiksed lugejad võtsid suuna esmalt Vilde ja Wilde kuju poole, sagisid suured lugejad Tartu ülikooli raamatukogu ees hiigeltelgis. Raamatulaadal pakkusid eile ja pakuvad tänagi lugemiskraami kirjastused.

Mõne vanema, kuid väärt sisuga teose saab osta isegi sentide või ühe euro eest. Sealsamas nende kõrval oli müügil – ikka soodsamalt kui poes – ka uhiuusi teoseid. Näiteks Värske Rõhu sarjas ilmunud Kristina Viina luulekogu «Nõtkel elevandisammul» maksis viis eurot.

Uus kirjastus

Aastatega suurtele ja väikestele lugejatele ennast tuttavaks teinud kirjastuste seas oli müügilaud alles esimeste üllitistega maha saanud kirjanduskompaniil ;paranoia publishing group ltd.

See eksperimentaalkirjanduse kirjastus, mille eesotsas on kunstnik, muusik ja kirjanik Kiwa, tuleb täies ilus publiku ette Prima Vista kavas laupäeval kell 17 ülikooli raamatukogu konverentsisaalis.

Jätkuüritus on paar tundi hiljem kultuurilokaalis Arhiiv, kus pannakse ühtlasi punkt üheteistkümnendale Prima Vistale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles