Paar tuhat inimest toetab linnapolikliinikus eriarstide jätkamist

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu linna polikliinik.
Pildil Tartu linna polikliinik. Foto: Margus Ansu / Postimees

Spordiajaloolane ja bibliograaf Aime Pärnakivi ning Tartu linnavolikogu endine liige Veera Sirg panid otsustajatele posti pöördumise Tartu linnapolikliinikus eriarstiabi jätkamise sooviga. 

Kodanikualgatuse korras kogusid need kaks naist sellele pöördumisele 2017 inimese allkirja, kes soovivad, et linnapolikliinikus jätkuks eriarstide töö ning et inimeste mitmekülgset meditsiinilist teenindamist kesklinnas ei kaotataks.

Pöördumisele sai allkirju anda 20. aprillist 5. maini. «Toetusallkirjade andmine aktiviseerus just viimastel päevadel,» ütles Aime Pärnakivi. «Siis hakkasid linnpolikliinikusse eriarstile pöördunud patsiendid teadmatuse võrku kinni jääma – nad said aru, et nüüd tuleb neil endil üles leida uutes kohtades töötavad arstid, kuid avalikku teavet on selle kohta keeruline leida. Nüüd mõistavad inimesed probleemi tõsidust.»

136 leheküljel olevate allkirjadega pöördumise linnapolikliiniku eriarstiabi pärast saatsid Aime Pärnakivi ja Veera Sirg peaminister Taavi Rõivasele, tervise- ja töövaldkonna minister Urmas Kruusele ja haigekassa Tartu osakonna direktorile Maivi Parvele.

Kesklinnas polikliinikus eriarstide juures käinutel tuleb nüüd minna mõnda teise meditsiiniasutusse, sest Tartu linna polikliinik ei jäänud eriarstiabis kaheksal erialal kümnest haigekassa konkursisõelale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles