Ohutuspäev toob kokku Lõuna-Eesti noored

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna saavad Pühajärvel kokku ligi 170 Lõuna-Eesti koolinoort ja 20 õpetajat, et täiendada teadmisi ja panna end proovile uppuja päästmises, esmaabi andmises ning liikluskatsetes. 

Ohutusõppepäev lõpetab koolitusprogrammi «Iga 1 turvaliselt 12. klassi», mille raames läbis enam kui 450 õpilast 21 Lõuna-Eesti koolist vee- ja liiklusohutuse ning esmaabikoolituse. 

Varem käsitleti ohutusteemasid laiemalt ning õppepäeval saab igast koolist seitse noort oma teadmisi praktiliste ülesannete lahendamisel kasutada ja oskusi lihvida. Õppepäeva juhendavad 35 koolitajat ja vabatahtlikku eri organisatsioonidest.

Noorteprojekt 112 ehk «Iga 1 turvaliselt 12. klassi» toimub viiendat aastat. Koolituse idee pärineb Tartumaa traumaennetusnõukogu liikmetelt. 

Ohutusõppepäev algab kell 9 Pühajärve puhkekeskuses. Osa võtab rekordiline arv koolinoori: 17 üldhariduskooli 24 noorterühma Jõgeva-, Tartu-, Võru-, Valga-, Põlva- ja esimest korda ka Viljandimaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles