Tänavune kirjandusfestival keskendub rohkem noortele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ehin kirjandusfestivali Prima Vista avamisel.
Kristiina Ehin kirjandusfestivali Prima Vista avamisel. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Selle aasta kirjandusfestival Prima Vista hüüdlause on «Süüta noorus», mille otsimine oli pikk protsess, kuid lõpuks leiti see mitmetähenduslik fraas igahaljast tudengilaulust.

Festivali matrooni Kristiina Ehini sõnul tehti talle alguses ettepanek, et ta otsiks hüüdlauset oma loomingust. «Oma loomingust on väga keeruline välja rebida kahte ja kolme sõna. Siis muutub see plakatlikuks lauseks, milleks see luuletus tegelikult kirjutatud ei ole,» ütles ta.

«Võtta ta sellisest lööklaulust ja tuua esile see mitmetähenduslikkus on sobiv. Tegelikult olen ma kogu aeg tundnud, et kirjandus on nooruse kätes ja nende kätes, kes tegelikult suudavad oma elu kõigele vaatamata süütult elada, puhta südamega ja muretult, ka unustades ja andestades,» rääkis Ehin.

Ehini sõnul on Prima Vista läinud aastatega väga suureks ja uhkeks festivaliks ning kuna ta ise puutub tänavu tihedalt kokku toimkonna tööga, siis ta imestab, kui võimekad on inimesed ja kui laiaulatuslik on programm.

Ehini sõnul oleks hea, kui iga inimene paneks läbi programmi ise oma tee kokku ning sõnastaks endale, mida ta selle käigus saada soovib. «Ma usun, et see on iga inimese puhul väga erinev,» lisas ta.

Selle aasta festival keskendub natukene rohkem noorte üritustele kui varasematel aastatel. Plaanis on mitmed uue kirjanduse õhtut, milles ühes osalevad ka näiteks Kristiina Ehini Tartu ülikooli loovkirjutamise kursuse üliõpilased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles