Emajõel tuleb veeohutuspäev

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu korraldas Lõuna prefektuur ohutuspäeva Varnjas. Pildil demonstratsioon vee peal juhtuda võivatest ohuolukordadest.
Mullu korraldas Lõuna prefektuur ohutuspäeva Varnjas. Pildil demonstratsioon vee peal juhtuda võivatest ohuolukordadest. Foto: Kristjan Teedema

Traagilised õnnetused veekogudel tuletavad meelde, et mõistlikku ja ohutut käitumist õppida pole kunagi liiast. Laupäeval tuleb Tartus Emajõel veeohutuspäev, kus asjatundjad õpetavad kõigile huvilistele turvalise liiklemise võtteid piiriveekogudel.

Veeohutuspäeva avab kell 10 Lõuna prefektuuri prefekt Tarmo Kohv, millele järgnevad erinevad demonstratsioonid. Lõuna prefektuuri kinnitusel näitavad piirivalvurid signaalrakettide ja teiste pürotehniliste vahendite kasutamist, päästevesti vajalikkust ning õpetatakse sedagi, kuidas päästa inimest veest ja anda talle esmaabi.

Politseinikud tutvustavad oma tööd veesõidukite peatamisel ja kontrollimisel. Ühtlasi tehakse juttu väikelaevade nõutavast varustusest ja veesõidukitele kehtestatud piirkiirusest. Esitluse käigus saab teada, kas paadimees võib sõitma minnes olla napsine ning kuidas liigelda jetidega veekogudel seaduskuulekalt.

Oma etteaste teevad Saadjärve ja Võrtsjärve vabatahtlikud järvepäästjad, kes näitavad, kuidas viga saanud inimest veest erinevate vahenditega päästa. Lisaks astuvad üles vetelpäästekoerad ning päästjad annavad ülevaate pinnaltpäästmise võtetest ja varustusest. 

Veeohutuspäeval osalejad saavad oma ala ekspertidelt küsida nõu veeohutuse tagamise põletavamatel teemadel ning tutvuda päästetehnikaga.

Viis tundi vältav meeleolukas ja õpetlik veeohutuspäev toimub Tartus, Atlantise esisel välialal nii jõe kaldal kui ka vees. Üritus on sobilik nii väikestele kui ka suurematele huvilistele ning on kõikidele osalejatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles