Maadlejad esinesid Põhjamaade meistrivõistlustel liidriteta

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardo Toots (pjedestaalil vasakul) saavutas Põhjamaade meistrivõistlustel teise koha.
Hardo Toots (pjedestaalil vasakul) saavutas Põhjamaade meistrivõistlustel teise koha. Foto: Kristjan Press

Nädalavahetusel oli Eesti kreeka-rooma ja naistemaadluse koondis Soomes peetud Põhjamaade meistrivõistlustel väljas kõigi aegade suurima esindusega. Oli õnnestumisi, kuid sära jäi maadlusasjatundjate hinnangul siiski väheseks, sest meie liidrid jäid turniirilt kõrvale.

Osaliselt loobusid Eesti meistrid mõjuvatel põhjustel: kadetid valmistuvad Euroopa meistrivõistlusteks ning mõned juuniorid osalevad peagi FILA järjekordsel turniiril, rääkis maadlustreener Voldemar Press. Mõnda potentsiaalset võidumeest kollitas Pressi hinnangul ka motivatsioonivaegus, ent samu tundeid tunnistasid ka teiste riikide esindused.

Tartumaa maadlejate seekordsest võistlemisest oli tunda väsitava hooaja ilminguid, eriti nooremate maadluses, kuigi saadi ka medaleid.

Naistemaadluses olid esikolmikus Maria Kilk ja Kaisa Muutra (mõlematele pronksmedal) ja kadettidest sai Anette Traks hõbemedali.

Keyt Muuga oli kuni 17-aastaste noormeeste konkurentsis neljas. Täielikult ebõnnestus Eesti juunioride, sh. tartlaste, võistlemine. Mitmel varasemal turniiril õnnestunult võistelnud Kristjan Arold ja Kristjan Toots esinesid sel korral kahvatult.

Teisel võistluspäeval maadlesid ka mehed ja seda võistkondlikus arvestuses. Võistlus nelja Põhjala riigi ja Eesti esinduse osalusel kujunes huvitavaks ja ülitähtsaks said individuaalsete kohtade arvestuses maadlusvõtetest kogutud punktid. Paraku ei olnud need tänavusele Eesti võistkonnale eriti soodsad.

Näiteks, kuni 71 kg kaalu Eesti meister Rauno Pajuviidik (Tallinn), kogus selle kehakaalu võitja ja teisekoha saajaga samuti kolm võitu, kuid otsustavaks said tehnilised punktid, mis olid eestlasel väiksemad ja tulemuseks kolmas koht.

Võistkonnakaaslase saatust kordas kuni 98 kg kaalus Alo Toom (Tallinn). Samas läks suhteliselt hästi ja seda kindlasti teenitult, tartlasel Hardo Tootsil (Kalev/Englas SK, kuni 80 kg), kes sai kolme maadlejaga võrdselt kaks võitu, ent sooritas võtteid rohkem ja oli vaid võitjale alistudes kokkuvõttes teine ning parim Eesti esindaja sellel võistkondlikul turniiril.

Silver Tõgen tõi võistkonnale ühe võidu ja juunior Kristjan Toots, asendades olude sunnil meie liidreid, jättis endale palju arenguruumi kuni 66 kg kaalus.

Võib arvata, et Eesti koondis oma parimas rivistuses, saavutanuks parema tulemuse kui tänavune neljas koht, lisas Press. Võitjad olid soomlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles