Algas erikooli ehitaja otsing

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaagvere erikooli uue kompleksi on planeerinud arhitehtuuri- ja inseneribüroo OÜ Estplan.
Kaagvere erikooli uue kompleksi on planeerinud arhitehtuuri- ja inseneribüroo OÜ Estplan. Foto: OÜ Estplan

Riigi Kinnisvara AS kuulutas välja Kaagvere erikooli uue õppekompleksi ehituse riigihanke. Paljud külaelanikud pole aga rahul, et neid on suurt muutust kavandades teadmatusse jäetud.

Mäksa valla Kaagvere külla on kavas rajada kaheksast hoonest koosnev ja uudseid lähenemisi võimaldav õpilassõbralik keskkond, kuhu kuuluvad kooli peahoone, peremaja ja kuus rühmakodu, selgitas Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) kommunikatsioonijuht Madis Idnurm.

Lisaks koolitööks vajalikele ruumidele tulevad koolimajja ka nõustamiskeskus, intensiivse järelevalvega rühmakodu õpilastele, spordisaalid, töötajate ruumid ning köögiplokk.

Kooli juurde rajatakse jalgpalliväljak, multifunktsionaalne korvpalliväljak ning kinnistusisesed ja -välised juurdepääsuteed.

Kaagvere erikooli uues linnakus hakatakse õpetama psüühika- ja käitumishäiretega õpilasi, suurimaks õpilaste arvuks on planeeritud 76. Uus kompleks on üks osa sellel sügisel moodustatavast ühendkoolist, mille õppekohad paiknevad veel Võrumaal ja Lääne-Virumaal. Loodavale koolile leitakse konkursiga nimi hiljemalt sügiseks.

Ehitustööde tegemiseks kasutatakse kooliinvesteeringute programmi «Koolid korda» raha. RKAS ootab Kaagvere erikooli ehituse riigihankele pakkumusi 4. juunini. Kool alustab uues hoones tööd 2015. aasta sügisel.

«Enamik elanikest on endiselt uue koolikompleksi rajamise vastu,» tutvustas Kaagvere elanik Madis Masing külarahva meeleolu. «Inimesed on endiselt teadmatuses, me ei tea, mida sinna ikkagi ehitatakse.»

Kaagvere rahvas pole seni saanud vastust, miks ei tehtud õppekompleksi kavandades keskkonnamõjude hindamist.

«Keskkonnamõjude hindamine on selle töö juures kindlasti vajalik,» selgitas Masing. «Esiteks algab ehitus Emajõe kaitsevööndis, teiseks võtab kompleks enda alla suure ala ehk 12 hektarit, kolmandaks ehitatakse erikooli hooned otse kortermajade akende alla.»

Kõige rohkem on külarahvas tema sõnul koolini viiva tee vastu, sest see on kavandatud otse kortermaja eest läbi minema nii, et lõikab küla pooleks.

Paar kuud tagasi saatsid Kaagvere elanikud pöördumise haridus- ja teadusministrile ning Mäksa vallavalitsusele ja -volikogule. Selle peale korraldab Mäksa vallavalitsus 2. mail kell 10 Kaagvere erikooli seminariruumis elanike kohtumise haridus- ja teadusministeeriumi, RKASi ja vallavalitsuse esindajatega Kaagverre uue kooli ehitamise asjus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles