Eaka naise koju tungisid röövlid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibuss. Foto on illustratiivne
Politseibuss. Foto on illustratiivne Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ööl vastu 26. aprilli tungisid kaks meest Tartus Räni tänaval asuvasse majja ning vägivallaga ähvardades röövisid eakalt naiselt erinevaid esemeid.

Lõuna prefektuuri teatel ei pääsenud aga pätid põgenema ning politsei pidas kuriteos kahtlustatavatena kinni 38-aastase ja 22-aastase mehe. Oma edasist saatust peavad nad nüüd ootama arestimajas. Kuriteo 81-aastane ohver röövi käigus vigastada ei saanud.

Täpsustatud andmetel leidis kuritegu aset 26. aprilli esimesel tunnil kella 00.30 paiku. Politsei sai teate, et Tartus Räni tänava eramajja tungisid sisse kaks noort meest. Mõned minutid hiljem helistati uuesti politseisse ning teatati, et röövlid lahkusid majast varastatud esemetega ja suunduvad Soinaste tänava poole.

Patrull pidas kümmekond minutit hiljem Tartu linnas Soinaste ja Räni tänava nurgal kinni kaks meest, kelle juurest leiti teler, selle pult, mobiiltelefon ning toidukraami.

Asjaolude selgitamisel ilmnes, et mehed olid eaka naise majja sisenedes lõhkunud ära selle välisukse riivi ning võtnud majast kaasa esemeid.

Politsei toimetas kuriteos kahtlustatavatena arestimajja varem kriminaalkorras korduvalt karistatud 38-aastase ja 22-aastase mehe. Tartu kriminaaltalitus alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb röövimist.

Prokuratuuri taotlusel andis kohus loa kinni peetud meeste vahistamiseks eeluurimise ajaks. Röövimise eest võib kohus süüdimõistmisel määrata karistuseks kolme- kuni 15aastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles