Patsiendid koguvad allkirju linnapolikliinikus eriarstide töö jätkamiseks

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu linna polikliinik.
Pildil Tartu linna polikliinik. Foto: Margus Ansu / Postimees

Sporditeadlane ja bibliograaf Aime Pärnakivi ning Tartu linnavolikogu endine liige Veera Sirg hakatasid kodanikualgatuse korras allkirjade kogumise kõigilt, kes soovivad, et Tartu linnapolikliinikus jätkuks eriarstide töö ning et inimeste mitmekülgset meditsiinilist teenindamist kesklinnas ei kaotataks.

«Eriarstide kaotamine kesklinna polikliinikust on väga ebaõiglane tartlaste suhtes,» kinnitas Aime Pärnakivi, kes on Gildi tänava polikliinikus reumatoloogi juures käinud ligi 40 aastat. «Järjekorrad olid lühikesed, polikliinikus oli kompaktne keskus, nüüd on eriarstid eri firmade kaupa linna pidi laiali pillutatud.»

Peaminister Taavi Rõivasele, tervise- ja töövaldkonna minister Urmas Kruusele ja haigekassa Tartu osakonna direktorile Maivi Parvele saadetavale pöördumisele saab linnapolikliinikus garderoobis, registratuuris, peaõe kabinetis 203 ja arstikabinettides allkirju anda 30. aprilli õhtupoolikuni. Täna hommikuks oli pöördumisele allkirja andnud üle 750 inimese.

Miks Tartu linnapolikliinikust eriarstid kaovad, mida arvavad sellest patsiendid, arstid, tervise- ja töövaldkonna minister Urmas Kruuse jt ning kuidas selgitab juhtunut Eesti Haigekassa juht Tanel Ross, kirjutab pikemalt homne Tartu Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles