Tartu Ülikool on välistudengite seas mullusest menukam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ülikoolis lõppes üliõpilaskandidaatide vastuvõtt ingliskeelsetele õppekavadele. Välisüliõpilaskandidaatide huvi Tartu ülikoolis õppimise vastu on eelmise aastaga võrreldes suurenenud enam kui 45 protsenti. 

Kõige suurem huvi oli tarkvaratehnika magistriõppekava vastu, kuhu esitati 332 avaldust. Kokku laekus avaldusi 95 riigist. Mitmendat aastat on enim esindatud Soome, India, Pakistan ja Ukraina. 

Tartu ülikooli rahvusvahelise õppe peaspetsialisti Ülle Tensingu sõnul esitasid väliskandidaadid üheteistkümnele ingliskeelsele bakalaureuse- ja magistriõppekavale ning arstiteaduse integreeritud õppekavale kokku 1191 avaldust. 

Avalduste arvu kasv on muu hulgas tinginud ingliskeelsete õppekavade lisandumisest. Järgmiseks õppeaastaks said üliõpilaskandidaadid esimest korda esitada avaldusi matemaatilise majandusteaduse ja filosoofia magistriõppekavale.

«Praegu saame kokku lugeda elektroonsel teel korrektselt esitatud avaldused, kui palju neist kandidaatidest esitavad nõuetele vastavad haridusdokumendid ja täidavad kandideerimiseks vajaliku minimaalse punktisumma, selgub hiljemalt juuni alguseks, kui tehakse vastuvõtuotsused,» rääkis Tensing. 

Ta lisas, et rahvusvahelise vastuvõtu puhul tuleb arvestada, et ligi 35 protsenti kandideerijatest läheb kaduma. See tähendab, et nad ei vasta nõuetele või loobuvad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles