Ülikool vaeb raamatupoe tulevikku

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Liinat.
Andres Liinat. Foto: Peeter Langovits.

Homme arutab Tartu Ülikooli nõukogu ülikooli raamatupoe strateegilisi arengusuundi ehk võimalikke tulevikuplaane.


Ülikooli juhtametnik kinnitas Tartu Postimehele, et homme nõukogule esitatavate valikuvariantide seas ei ole suure tõenäosusega võimalust jätta ülikooli raamatupood alles praegusel viisil.

Tartu Ülikooli kantsler Andres Liinat on öelnud, et ühe võimalusena kaalub ülikool raamatute jaemüügist väljumist ning poe tegevuse lõpetamist, kuid küsimusele, milliseid muid variante poega jätkamiseks kaalutakse, Liinat vastust ei ole andnud.

Samuti ei soostunud teemat kommenteerima ülikooli finantsdirektor Taimo Saan, kelle vastutusalasse raamatupood kuulub.

Ülikooliga seotud kolme anonüümsust palunud allika kinnitusel on Liinati juhtimisel peetud läbirääkimisi Krisostomuse raamatukaupluse esindajatega raamatupoe võimaliku müügi üle Krisostomusele.

Krisostomuse juhatuse liige Martin Laiapea keeldus teemat kommenteerimast.

2. juunil kohtus Liinat TÜ raamatupoe töötajatega, et selgitada poe tulevikuväljavaateid, ning märkis seal ka läbirääkimisi Krisostomusega.  

Möödunud nädalal selgitas Liinat, et OÜ Tartu Ülikooli Raamatupoed kohta koostatakse analüüsi.

«Oleme muu hulgas pidanud läbirääkimisi meie pikaajalise partneri Krisostomuse esindajatega, otsimaks võimalusi teaduskirjanduse ostmiseks-müümiseks soodsatel tingimustel,» märkis kantsler. Läbirääkimiste täpset sisu Liinat ei avaldanud.

Raamatupoe võimalikke tulevikuplaane puudutavaid analüüse ülikooli nõukogu liikmetele praeguseks tutvustatud ei ole. Materjalid jagatakse neile välja vahetult enne istungit.

18. mai TÜ valitsuse istungil informeeris kantsler ülikooli juhtkonda raamatupoe olukorrast. Istungi protokollis seisab, et konkureerimine suurte poekettidega käib ülikoolile üle jõu ja ärilises mõttes ähvardab tänavuse aasta kahjum tulla üsna suur. Raamatupoe kahjum oli möödunud aastal 860 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles