Jaapanlaste ammune kingitus pakub silmailu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui mõned varakevadised lilled välja arvata, siis suurem jagu õitsvaid taimi alles ootab oma aega, et õiepungad lahti lüüa. Atlantise ja Võidu silla vahel Emajõe kaldal on mägi-kirsipuud aga praegu täies õites.

Helelillad õied panevad pead pöörama. Paljud ilmselt ei tea aga kirsipuudel on ka oma saamislugu.

Nimelt 1990. aastate alguses otsustas Jaapani suursaatkond teha Tartule kingituse ja saatis siia 50 kirsipuu istikut. Taimed saabusid ilma mullata ning olid üsna kehvas seisus, meenutas Tartu linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pool. Pisikesed istikud olid üsna pikalt botaanikaaias poputamisel ning mõned istikud õnnestus ka puudeks kasvatada.

Üks mägi-kirsipuu jäi kaunistama botaanikaaeda, mõned neist jõudsid Kassitoomele ning osa ka eelnimetatud paika Emajõe kaldal.

Enamasti õitsevad suurte õitega kirsipuud Tartus mai alguses, kuid et kevad on varajasem, annavad nad endast märku veidi varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles