Jõgeva otsustas alles jätta Rohu tänava koolimaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Jõgeva gümnaasiumi endine hoone Rohu 10.
Pildil Jõgeva gümnaasiumi endine hoone Rohu 10. Foto: Internet

Kahes endises gümnaasiumimajas tegutsevat Jõgeva põhikooli on linnavalitsus juba mõnda aega planeerinud kolida kokku ühte majja. Tänasel istungil otsustas Jõgeva linnavolikogu, et kool jätkab Rohu 10 asuvas hoones, Piiri 1 on plaanis aga lammutada või leitakse sellele teine funktsioon.

Volinikest 17 otsustas, et põhikoolile kuuluvatest hoonetest rekonstueeritakse ja kaasajastakse Rohu tänaval asuv koolimaja. Otsuse vastu oli kaks linnavolikogu liiget.

1971. aastal valminud Rohu 10 renoveerimise poolt ajendasid hääletama keskne asukoht Jõgeva hariduslinnakus ja turvaline liiklus tänavu suvel kaasajastava Rohu tänava ääres. Ka on kooli kinnistu suurem, mis võimaldab juurdeehituse paremat planeerimist.

Teise variandina oli kõne all 1984. aastal rajatud Piiri 1 asuva koolimaja rekonstueerimine, mille kasuks rääkisid juba olemas olevad aineõpetajate ruumid ja koolibusside parem ligipääs.

Rohu tänava koolimajas töötas kuni 2013. aastani Jõgeva gümnaasium, varasema nimega Jõgeva I keskkool. Piiri tänava koolimajas Jõgeva ühisgümnaasium ning veelgi varem Jõgeva II keskkool. Pärast riigile kuuluva Jõgevamaa gümnaasiumi avamist lõi linn kahe endise gümnaasiumi asemele põhikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles