Miks pannakse käimlad Anne kanali äärde üksnes kolmeks suvekuuks?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Praegu, aprillis on Anne kanali ääres nii päevitajaid kui sportijaid, kuid käimlad pannakse alles 1. juuniks. Miks need pannakse sinna üksnes kolmeks suvekuuks?

Vastab Tartu abilinnapea Valvo Semilarski: Meil läks uue käimla rajamine hanke korras ja osaühing Kemmerling, kes hanke võitis, lihtsalt ei jõua varem valmis. Aga loomulikult – kui jõuab varem ja ilm lubab, siis ei ole püha kohustus oodata 1. juunit.

Kas peate normaalseks, et sellises kohas ei ole aasta ringi või siis vähemalt soojemal hooajal kemmerguid?

Seal on halduskulud ju peal ja need on ette nähtud suveks. Loomulikult, kui septembris on ilm ilus ja inimesed soovivad olla rannas, siis linn ka  reageerib. See on selge.

Oleme sellest põgusalt korra ka rääkinud, aga kas pikas perspektiivis peate vajalikuks seal käimla hoidmist aasta ringi? Sporti tehakse seal ju aasta läbi.

Tegelikult on jäänud õhku selline sõnum, et me ei tea, kuidas käimla esimesel hooajal toimib. Käimla on tasuta kasutamisel, seal on invatualett, meeste- ja naistetualett, käte­pesuvõimalus.

Praegu on lahtine, kuidas käituda tuleval aastal, ja arutlusel oli ka küsimus, kas hoida lahti aasta ringi. Praegu jäi mõte, et see on hooajaline. On vaja ette näha ka halduskulud, et see korras oleks. Selleks on lisaeelarve poolel üleval 3000 eurot. Hoolduskulu on suurusjärgus tuhat eurot kuus.

Ma ei välista, et kui sel oleks kasutust aasta ringi, siis linn kindlasti selle peale ka mõtleb.

Olete üks selle teema eestvedajaid. Millal on plaanis selle juurde tagasi pöörduda?

Võibolla läheb nii, et praegu on suvi ära ja juunis on jahe, aga  plaanis on esimesel võimalusel üles panna.

Eks me augustis peame selle teema uuesti tõstatama.

Ma ei näe põhjust valmis asjal hoida uksi lukus seepärast, et me võibolla ei jõua koristada.

Rannavalve töötab kellast kellani, kas käimlad on lahti 24/7?

Täpsed kellaajad on lahtised, aga öisel ajal ei ole avatud. Hankes taheti küll vandaalikindlat, aga päris vandaalikindel on üksnes kivi või raud.

Me uurime praegu ka võimalust saada teisaldatav käimla, mis oleks päeval kanali ääres ja õhtuti kesklinnas.

Kanali ääres näiteks käiakse praegu aktiivselt võrkpalli mängimas, aga vajaduse korral pole minna mujale kui põõsa taha.

Tegelikult on see õige küsimus. Jäävad ka need konteinerkäimlad, mis eelmisel aastal olid. Võibolla vääriks mõtlemist, et need varem sinna viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles