TÜ üliõpilasjuhid kinnitati esmakordselt kaheks aastaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli sambad
Tartu Ülikooli sambad Foto: Sille Annuk

Möödunud nädalal valitud Tartu ülikooli üliõpilasesinduse uus juhatus sai tudengite esindamiseks ühe aasta asemel esimest korda kaheaastase mandaadi. 

Üliõpilasesindus soovib juhatuse pikenenud ametiaja jooksul suurendada oma tegevuse järjepidevust ja võtta kurss ühiskondlikele muutustele. 

Äsja ametisse astunud juhatuse esimees Martin Noorkõiv soovib enda sõnul koos esindusega praeguseks killustunud Tartu tudengkonna kahe aasta jooksul uuesti kokku tuua. «Soovime seista üliõpilastena ühiselt mitte ainult enda igapäevaste huvide kaitsmise eest, vaid võtta vastutust kogu ülikooli ja laiemalt Eesti ühiskonna arengu nimel,» ütles ta.

Noorkõiv on varem olnud sihtasutuse Domus Dorpatensise juht, TEDxTartu konverentside algataja, rahvakogu ettevalmistaja ning Eesti kodanikuühiskonna nädala peakorraldaja. Ta õpib Tartu ülikoolis majandusteadust ja on tegutsenud aasta ka üliõpilasesinduse juhatuses.

Haridusvaldkonna aseesimees on õigusteaduskonna tudeng Liina Hirv, kes on varem juhtinud Eesti õpilasesinduste liitu. Üliõpilaselu valdkonda juhib Mirell Prosa, kes tudeerib samuti õigusteadust ja on kuulunud Tartu ülikooli turundusklubi ja rahvusvahelise tudengiorganisatsiooni AIESEC Tartu juhatusse.

Tartu ülikooli üliõpilasesinduse juhatus on Tartu ülikooli üliõpilaskonna täidesaatev võim. Juhatus töötab koos esindajate ja tegevliikmetega välja ideid, viib täide üliõpilasesinduse otsuseid, juhib esinduse töötajate tööd, koostab esinduse arengukava ning vastutab esinduse igapäevase toimimise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles